Ullensaker Flyers – Ringerike Geriatriks 4-4

Et forsmedelig uavgjortbortepoengtap!

Det er når man sitter i bilen på vei hjem fra Ullensaker Ishall og hører på radio og programmet KUG, dvs Kjærlighet Uten Grenser og heller ønsker at radioprogrammet burde hett Ballader Av Landets Ledende Entertainere at du virkelig innser at du igjen akkurat har vært med på ran på høylys kveld. Nok en gang leder Geriatriks kampen og bør vinne men nok en gang roter Geriatriks det bort.

Som vanlig ankom vi hallen stykkevis og delt, mest på grunn av at du trenger kart og kompass for å finne inngangen til hallen men også fordi det å spille klokka 21.30 på Ullensaker gjør jo at det er relativt greit å slippe felleskjøring og midnattsmesse på Jessheim på tur tilbake til Hønefoss.

Kampen startet mer eller mindre presis klokka 21.30 med Metallica som oppvarming for ørene de siste 5 minuttene før match for beina ble varmet opp med å gå 400 meter drassende på en hockeybag fra parkering til hallen. Det er godt hjemmelaget tar ansvar og holder alle våkne med tidsriktig musikk. Målvakta ble varmet opp med en 16-17 luftskudd og briliante luftstraffer for det å hive utpå pucker er jobben til matrissen til Ullensaker og han var på On The Run og spiste burger med påmfri og infant seg ikke i hallen før pucken ble droppet.

Geriatriks tok ledelsen en eller annen gang i 1 periode og beholdt ledelsen inntil det gjenstod 2,4 sekunder av 1 periode da en Ullensakerspiller fikk skutt et greit skudd i lengste hjørne for Trond..som forøvrig stod en kjempematch. Det var på dette tidspunkt at alle i hallen bortsett fra noen få trodde Bastøyferga drev å la til kai rett utenfor veggen men det viste seg jo bare å være vår venn Teddy Tourette som skreik så fælt at malingen flasset av vantet i spillerboksen over denne 1-1 utligningen.

Andre periode startet med stort tempo og durabelig kjemping før Ullensaker så putta 2-1 i en litt klabb og babbete scoring før så Geriatriks våknet. Det ble 2-2, 2-3 og 2-4 og det var og sluttresultatet. I veteranserien er det jo da slik at om et lag leder med 2 mål eller mindre så skal det så spilles 3 minutter tillegg. En lilleputtregel selvsagt men sånn er det. Pucken droppes og så får Geriatriks svi for ikke å ha hatt dette oppe som tema på taktikkmøtet og videogjennomgangen. Henning og Steffen har jo tatt seg helt ut og flyr bare rundt som huggerne høner uten mål og mening og når da Teddy Tourette klarer å redusere til 3-4 og skriker så høyt at innbruddsalarmen på Rema borti gata går av, amalgamen i jekslene på hu blondina på tribunen detter ut samt han på Ullensaker som sovna etter 3 bytt i 2 periode våkner igjen for så å hoppe ut på isen og utligne rett før slutt til 4-4 og så legge seg igjen borte ved vantet så er liksom kvelden komplett.

Litt veteranhockeydømmingmessig så er det litt “skremmende” at man på en kamp blir utvist for “krølling av drakt på motstander” mens man i andre kamper, som denne, kan spille mer eller mindre hockeykamp dog uten rene synlige taklinger. Nåvel… Det som er helt sikkert er at det drives mye skogsdrift på Jessheim og at mange av tømmerhøggerne spiller på Ullensaker. Det er gutta som vet å høgge med øks…og hockeykølle.

Det mest skremmende med hele kvelden er nå uansett at jeg i bilen på veien over høgda faktisk kunne mye tekst på opptil flere av dansebandlåtorna samt mer eller mindre hele “Dans med meg Oliver” og “Casanova”…