Tenk om det skjeve tårnet i Pisa ikke var skjevt...

Det finnes mye man kan undre seg på her i verden både av smått og stort. Tidligere i dag leste jeg at kosepippipen Kjøttmeisen ikke går av veien for å hakke høl i hue på mus den fanger for å spise hjernen dens... Nå nettopp leste jeg at jorden visstnok får alt liv utslettet hvert 60 millionte år...og nå har det gått 65 millioner år siden sist. Vi er litt på overtid for å si det sånn.

Det er mye annet å tenke på også..

Tenk om kåring av vinnere i feks fotball skjedde på samme måte som på sykkel. 42 seriekamper og på premieutdelingen så er det kun kapteinen som får pokal. Eller cupfinalen: Det går helt til straffekonk og laget vinner. Alle går i garderoben og kapteinen står igjen som cupmester alene.

Tenk om man prøvde for en gangs skyld å se den åpenbare ironien i at lassevis med folk sitter i 5 dager på et luksushotell og mesker seg med mat og drikke i mengder, mens det diskuteres tiltak for å hjelpe flyktninger/krigsofre med mat i leirene de er i på tross av ressursmangler..

Tenk om vi her i dette lille landet kunne bli enige om at det er forskjell på asylsøker, flyktning, innvandrer, etc.. og så diskutere utifra det istedenfor å skape fremmedfrykt og mistenksomhet til alt og alle.

Tenk om norske politikere kunne ta inn over seg hvor ufattelig betydningsløst vårt miljøengasjement er på verdensbasis og at vi kanskje burde sette ting litt mer i perspektiv.

Tenk om alle kunne bli enige om at det faktisk er forskjell på å ta seg en øl, ett glass vin osv, og det å drikke seg full på julaften. Det må være lov å nyansere, men selvsagt, ingen barn trenger oppleve fulle voksne på en sånn dag.

Tenk om voksne kunne latt være å overføre sine rasistiske holdninger til sine barn...da kunne vi kanskje begynt å se en ende på dette. Tenk om de samme voksne ville ta et standpunkt mot mobbing...

Tenk om vi kunne blitt enige om at det å holde på "eldgamle" norske juletradisjoner ikke er å utelukke nye landsmenn. Det er ikke å pisse på andre kulturer det å holde på sin egen.

Tenk om vi alle kunne smake litt på følgende faktum... En norsk landslagssjef i fotball, i fotball, har langt høyere årslønn enn den norske statsministeren.

Tenk om stortingspolitikerne i Norge måtte leve litt mer selv som de mener alle vi "vanlig dødelige" skal gjøre. Tenk om de var litt mer på linje med de folkene de er valgt av..

Tenk om det skjeve tårnet i Pisa ikke var skjevt. Da ville det jo bare vært et tårn. Hvor mange hadde giddet sett på det da....?

#tenke #tanker #Norge

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits