Med sjøl-høgd grøfte-gran sier vi God Jul :)

Ikke noe er som en ekspedisjon til en grøft near you for å jakte på gran.

Vi er så heldige at vi kjenner noen som har en gård, som har trær, som skal bort.. og "voalla" gratis busk rett inn i stuen.

Så etter høgg, kvist, frakt, bær og montasje så står grøftegrana i stua og skinner så flott. Og ikke bare skinner den så flott av seg selv, oppfostret som den er i Tyristrandluft, den har jaggu fått på seg trådløse retro juletrelys. Så nå slår vi av og på med fjernkontroll og ingen snuble-ledninger på gulvet.

Nå kan julen rett og slett komme å ta oss. Den bånntæla sik'n og sjøldaua ørret'n får fred i frysern til utpå nyåret en gang. Heller ikke den blåfrosne abboren trenger være redd for å bli spist en av de første dagene. I år blir det pinnedyr og fuggel.

Pinnedyrene er slaktet og i hus. Saftige gode koteletter av pinnedyr fra skråningene i Geiranger ligger og koser seg i vannbaljen. Om ikke mange timene skal det spikkes snor-rette pinner med rett kant i begge ender i variable lengder. Pinnene, som ikke er i samme familien som pinnedyrene som skal spises, legges i sirlig mønster i kryss og tvers og hulter til bulter i en kjele før kjøttet legges oppå. Dette lager seg selv. Serveres sammen med kållabistappe.

Fuggel'n, en hodeløs sådan, var veldig lett å fange i år. Flokken som beitet på ei slette utenfor sentrum av Odda så jo ikke jegerne komme i det hele tatt. Fuggelen skal smøres og koses med samt dekkes med bacon handlet på selveste Nordby-senteret, som jo gjør at at vi ikke må ta pant i huset for å ha på mer enn 6 skiver.

Sånn i 17-tiden setter vi oss til bords. Da skal det inntas mengder med utsøkt julemat før man vralter seg bort i sofa og tar fatt på gavene.

God Jul alle der ute :D

#jul #julemat #juletre #pinnekjøtt #kalkun

6 kommentarer

(it's a wondeful) rteworld

24.12.2016 kl.10:16

Ha en riktig god jul!

Geriatriks

24.12.2016 kl.10:28

(it's a wondeful) rteworld: Det samme :)

frodith

24.12.2016 kl.10:20

Ja, da er du i BOKS med alt :-) Ha en fin julaften Geriatriks :-)

Geriatriks

24.12.2016 kl.10:29

frodith: Det samme ønskes deg :)

buroyfoto

25.12.2016 kl.21:51

Håper du får en fin jul! :)

Geriatriks

25.12.2016 kl.22:17

buroyfoto: Det samme til deg :)

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits