Ødelegger vi unger med snillisme?

Er ungene rett og slett så pakket inn i bomull at det har tippet over?

En fantastisk video på Facebook rusler sin gang med deling på deling. Den heter "This is exactly whats wrong with this generation". Der snakkes det om hvordan mange ungdommer i dag møter verden etter å ha levd et overbeskyttet liv frem til de selv må møte verden.

Det handler om barn og ungdom av i dag, noe jeg har snakket/skrevet mye om.

Barna har blitt fortalt at du kan få akkurat det du vil, du kan bli akkurat det du vil, du kan oppnå alt, du er best. Barn har fått medaljer for å vinne og for å komme inn sist, de får deltakermedalje bare for å møte opp. Barn blir fortalt at de er kjempeflinke til alt de prøver seg på. De vokser altså opp uten å føle på at det er ting de ikke klarer.

Vi gjør noe av det samme i idretten og, hvert fall i Norge. Barn skal få spille bare de møter opp. Alle skal behandles helt likt. Ingen blir fortalt sannheten om evner etc. Mammaer og pappaer hauser opp barnets prestasjoner selvom de egentlig er fryktelig dårlig.

Så møter de verden...

Som ungdom møter man altså opp i en voksenverden troende på at man er verdensmester i alt fordi foreldre/samfunn har pakket inn barnet i bomull hele oppveksten. Man møter et samfunn som plutselig sier ifra at du er ikke best, du kan ikke synge, du får ikke spille, du får ikke den jobben, du er ikke verdt de pengene. De aller fleste takler jo dette bra, men mange gjør det ikke. De går fra å være trenerens/lærerens stjerne til å måtte sitte ytterst på benken uten å forstå hvorfor.

Spørsmålet er jo om samfunnet har blitt for overbeskyttende og fokusert på likhetsbehandling av barn på alle områder. Kanskje burde foreldre bli flinkere til å fortelle barn at de ikke er superflinke til å synge, at de ikke er stjerna på laget, at de må trene mer for å bli den beste etc?

Balanse er vel stikkordet.

Jeg anbefaler sterkt å google tittelen jeg skrev i starten og se hele videoen.

2 kommentarer

Karenmarenmette

30.12.2016 kl.16:42

Heilt enig med deg her .) ærlig og oppriktigheit kjem ein langt med. Alt kan seiast om ein seier det på ein OK måte.

Geriatriks

05.01.2017 kl.12:47

Karenmarenmette: Takk :) Yes, det kan det.

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits