Mat vanlige folk kan lage, i dag; Omelett

Denne er så god at veganere konverterer..

Etter å ha sett matjålesnobben Hellstrøm kødde til taco og andre "folkeretter" med nye ingredienser og oppjazzing på tv i det siste, for liksom å gi nye opplevelser i ganen, så følte jeg for å dele med folket der ute en kulinarisk letthet snobbekokken ikke har klart å ødelegge enda. Her trenger du ikke vite hvordan du kryssparterer en kylling på tvers eller hvordan en lammesadel?? må marineres i nøyaktig 13 timer 12 minutter og 47 sekunder for at den i det hele tatt skal smake godt. Ikke trenger du vite hvordan du kastrerer en ørret eller langtidsbarberer en minigris heller.

Dette er omeletten tilogmed ungkarer kan lage og vil like.

Knallgod og knall-lett!!

Her kommer oppskriften på en omelett selv far kan lage uten å vite 14 rare navn innenfor kokkeleringskunsten. Først og fremst, sett ovnen på 175 grader. Vask henda, drikk litt kaffe, be unga (hvis du har noen) holde kjeft og så er vi igang... Ps! Det holder altså ikke å bare vri på bryteren med grader på... du må vri på den knappen som setter igang ovnen også...ikke grill daa. over og undervarme..

(noen har kanskje sett noe av dette før...men det tåler vi..)

Finn frem:

En aluminiumsform eller en ildfast form. Drit i å smøre formene, det setter seg fast uansett. Hvis du ikke har aluminiumsform eller ildfast form så ville jeg nå reist meg fra stolen og dratt på Europris eller noe sånt og kjøpt.. koster 30 kroner for en haug av de. Det følger med lokk og.. de kan pælmes først som sist...bare tull å spare på de med mindre du har tenkt å lime de sammen og lage solskjerm for max effekt i påskeveggen.

 

8 egg. Jeg legger de gjerne i en bolle slik at de ikke ruller rundt på benken...hvis det ikke er plass til eggekartongen da. Men med kartongen der må du drive å telle samtidig som du knekker egg...og da kan det lett kludre seg til...var det 6 eller 7...faen.. heter det forresten å knekke egg? Jeg er sikker på at Hellstrøm her ett eller annet fjongt navn på det... jaja, skit samma..

Småretts-skinke, småretts-bacon, oppskjært pølse..etc.. Her er det bare fantasien som setter grenser.. Ja pluss det du har og ikke har i kjøleskapet selvsagt. Skulle du skjære deg i fingertuppen(e) så plukk vekk evt negler og annet hudrask.. Du bryr deg sikkert ikke, men tipper andre som skal spise omeletten foretrekker å kun bite sine egne negler..

Oppskjært tomat og ost.. Igjen, prøv deg frem hvis du er eventyrlysten.. Jeg hadde fersk sopp i forrige gang, meget godt det og. Hermetikksopp og litt oppskjært løk var også helt greit å ha oppi. Ja da.. du kan ha oppi resten av den revne osten fra i går også.

Knekk så alle eggene opp i et litermål, dæsj på med litt aromat og gressløk litt sånn som vist på bildet. (Dette er personlig preferanse og du lærer etter hvert). Pass på å gjøre dette riktig; Det å knekke egget ut på benken og hive skallet oppi litermålet blir det bare søl av...trust me!!

Visp så sammen til en flytende guffe, hell oppi en skvælp melk, rør litt til og tøm over i aluminiumsformen. Vispingen trenger du ikke stå som Hellstrøm å gjøre...altså så de ser  ut som du har spasmer, orgasme og hjerteinfarkt samtidig... det er bare å røre litt fort rundt i guffa med en gaffel..litt sånn som da du blander en drink. (eller sjokomelk da...om du er avholds)..

Hiv så oppi alt det oppskjærte og rør litt forsiktig rundt så det blander seg. På dette tidspunkt oppdaget jeg at formen min var litt for liten så jeg fulgte en påskeregel "det er ingen skam å bytte form" og hentet en større ildfast en. Skulle du ikke ha større form så kan du altså A) bruke en form til, eller B) pælme resten.

Så var det bare å hive den i ovnen..eller ikke hive da, du må sette den forsiktig inn ellers renner det over.

Omeletten er ferdig når du kan stikke gaffelen i den og det ikke pipler opp egg.

Slik ser den da ut på tallerkenen.

 

Vel bekomme !!

Hvis du så også vil lese om mannlig hårfjerning i intime soner med Veet, om Kinobøller, om skamløse bursdagsforeldre, om Tigger-bløff, og mange flere innlegg så er det bare å trykke på Mine Topp 10

#mat #matblogg #mattips #sex #pupper #rompe <- søkeord som duger #Hellstrøm #kokk #jåle #veganer #vegetarianer

3 kommentarer

Eva

14.03.2017 kl.13:44

Tror TV-kanalene bør sparke Hellstrøm og ansette deg istedet :D Da hadde kanskje til og med jeg skrudd på TV ;)

Ser sjelden på TV, og Hellstrøm er ikke en av mine favoritter, så langt :)

Men god og enkel mat, uten for mye dilldall, er det aller beste, enten det er til måltid eller snacks :)

Tusen takk for denne engasjerende og underholdende veiviseren :D

Geriatriks

14.03.2017 kl.13:48

Eva: hehe.... jeg er redd det hadde blitt en kort tv-serie om jeg var hovedpersonen :D

Eva

14.03.2017 kl.14:00

Hehe :D Passer bra for meg da, som sjelden ser på TV ;) :D

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits