hits

Slik lager du hjemmelaget pizza fra bunn!

Frem med penn og papir!

Det hender stadig vekk at undertegnede melder seg frivillig til st for middagen p fredag/lrdags kvelder.

Hm..hrte jeg endel bakhoder sl i asfalten n av ren og skjr dning og besvimelse fra nr sagt alle som kjente meg og mine kulinariske talenter i 20-rene...? Uansett; Som alle andre sjefskokker s er jeg og veldig opptatt av at her skal det g riktig for seg, s frst m antrekk og accessories p plass...

 

Denne hjemmelagde pizzaen, for den er jo hjemmelaget nr jeg lager den hjemme, skal lages med standard kyllingkjttdeig, saus, pure, sopp og ost. Det meste av dette hadde jeg jo i vrt velfyllte spiskammers men soppen mtte jeg ut plukke. Forvrig lurer jeg litt p dette med kyllingKJTTdeig.. Kylling er jo ikke kjtt..den har kjtt men er vel ikke kjtt snn sett... Legg ogs merke til at jeg ikke skriver schyllingschttdeig...for det heter ikke det.

Heldigvis har vi naturen tett inntil husveggen her i grisgrendte strk der det lykkeligvis for oss vokser sopp, det er bare f plukket de i riktig tidspunkt. Nr s alle ingredienser er i hus er det bare kjre igang.. Eller.. Frst tar vi et oppgjr med "lage pizza fra bunn" uttrykket. Jeg synes rett og slett Hellstrm og compani br ta seg ei bolle p dette punktet. All pizza lages jo fra bunn.. lage den fra topp ville jo bare bli tull og tys..for

..prv begynne med osten for s prve skli fyll, saus og bunn innunder der.. Det blir jo bare gris og tukkel..

En god hjemmelaget pizza trenger

Kjttdeig... Jeg velger kyllingkjttdeig?..som jeg s krydrer med mine tre dypt hemmelige kryddere..

som vist.. Neidaaa... Bare kdder... Ikke sponset, kan godt bli!

Etter steking og krydring ser kjttdeigen slik ut...

S tilsettes og rres den plukkede soppen lett inn..

S kommer et key moment.. Tilsetting av saus. Her m man bruke en nensom hnd..som om man rrer noe inn i en krem. Faller du for fristelsen til bruke mix-master er du ille ute...

Jeg klarte meg selvflgelig veldig bra fordi jeg rrte inn med venstre og tok en slurk av duggfrisken med hyre. Nr du s er ferdig med lage fyllet s er det p tide og lage bunnen.

For f en god og luftig bunn pleier jeg, i ekte italiensk nd, snurre deigen over hodet...

Slik... Dette garanterer et godt resultat. Etter litt "hvor mye lunka vann var det igjen?" s er bunnen blandet, knadd, klasket i benken, melet, kjevlet og lagt i panne.

 

Sorry...glemte ta bilde fr neste trekk... Som jo er ha p tomatpure.. rakk ta fr jeg hadde klssa p altfor mye da..

Dette kan gjres p flere mter.. Jeg velger bruke skje. Den passer nede i glasset med pure og er sledes meget hendig. Utsmringen gjres med lette og smfrekke bevegelser.

Neste steg er fyllet og osten.

Og vips... Ferdig til steking en stk hjemmelaget pizza.

Smakte godt gjorde den og.

Passer utmerket godt sammen med en duggfrisk!

Neste uke: Helgrillet flyndre p en seng av grovkutta reddiker...

Neida, bare kdda..!!

#mat #pizza #hjemmelaget #Hellstrm #kokk #sjefskokk #kulinarisk #briljering #kortreist #toro #hindu

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar