hits

Wok for kjkkenhandicappede og andre interesserte

Denne oppskriften kan ikke gjentas for ofte! Vel, egentlig s er oppskriften for alle da, men vr rlig, med en gang en oppskrift inneholder fremmedord s detter 98% av alle menn av lasset..


(arkivfoto fra jul)

Det hender en gang i mellom at jeg briljerer stort med matlaging hjemme. Det har blitt slik med rene, og hvem skulle tro det etter alle rene med grandis. Nr jeg i tillegg ikke har noe imot  dokumentere dette i ren rosa-, fitness-, mat- ernringbloggerstil slik at alle massene av "hvordan lager vi egentlig wienerplser?" menn der ute skal f noen flere ideer til kulinarisk briljering p kjkkenet, s er det barneskirenn komme med flgende innlegg:

Ingrediens 1:



1 stk relativt stor duggfrisk. Det m selvsagt ikke vre Ringnes men det var det jeg fant da jeg gikk mot brdhylla i butikken. (bare blff selvsagt, jeg gikk jo med bestemte skritt rett til duggishylla og heiv oppi et par brd p veien dit).  Det kan ikke poengteres sterkt nok at ingen aktivitet, selv p kjkkenet,  er gjennomfrbar om du trker ut fr du er ferdig, s pass p etterfylle gjennom hele matlaginsseansen om du n har vippet opp laptopen p kjkkenbenken og str i ren Hellstrmstil og skal lage mat. Jeg regner det forvrig n som sikkert at jeg m p posten og hente pakke fra Ringnes, eller i det minste fr ei kasse levert p dra. Hva tenkes forresten om denne : Jim's mannkasse ?

Ingrediens 2:

 

Broccoli... denne grnne fine litt harde og dvaske p en gang grnnsaken. Skjr av dusken...(p grnnsaken jenter..ikke lp p badet n) og del i 4. Broccoli vokser jo i klaser p egne Broccolitrr p Borneo s det anbefales la vre reise dit men heller handle p butikken der Broccolien har kommet i puppestadiet og innhyllet seg i et tynt plastlag i forkant av blomstring. Det skal ikke vre ndvendig vaske Broccolien egentlig men det anbefales hvertfall et par coccaratsja-a-coccaratsja ristinger s eventuell maggot eller annet snacks ristes ut.

Minimais..Denne sier jo seg selv. Det er uhyre vanskelig vre tilstede p keren akkurat i det yeblikk maisen er p nippet til bli voksen og skal bli vanlig stor mais, men heldigvis er det folk som jobber med maisovervking og plukker disse vanskelig finne maisene inniblandt de andre maisene. Jeg anbefaler ogs her istedenfor g p minimaisjakt rett og slett g p butikken og kjpe en boks, pne og kappe opp i passe biter..

Gulrtter.. Hvem vil vel egentlig plukke disse rare falloslignende greiene selv. De er dritmkkete og har en kvast i enden som bare er i veien.  Heldigvis finnes det i vre Lier et firma som spesialiserer seg p gulrotvasking og kvastebarbering slik at vi andre bare kan g p Rema1000 (Posten-pakke igjen??) og plukke vre egne ferdigvaskede og barberte gulrtter. Skjr i passe lengder og bredder, alts ikke passerlengder, men passe!

Bambusskudd. Dette er en flott liten sak som blir pakket i en liten hermetikkboks etter at et firma i Vietnam har skutt p bambusrrene i minimum 3 omganger. 4 mann med hver sin AK47 peprer bambusrrene inntil alle er mos. S plukkes de opp fra gulvet og sendes inn i kjkkenavdelingen der kjkkendamene pluss Pedro skjrer de i flotte tynne rektangulre skiver, og pakker de i egne bokser.

Legg s alt sammen i en dertil egnet bolle og bland sammen..eller ikke bland... blandet blir det uansett tilslutt...

Ingrediens 3



Kjtt. Mrbrad. Mrbrad er jo kjtt som er mr og bra. Kjttet kommer fra den delen av storfeet som er mrt og da bra.....eh..

Sammensetting:

 

Her ser vi da alt sammen p ovnen fr man er igang. Plasseringen er jo selvsagt valgfri men det er greit ha alt innenfor rekkevidde. Jeg hper alle leserne der ute som n har kommet like langt som dette ikke har glemt forfriske seg selv underveis med store og sm slurker av sin utvalgte duggfriske forfriskning. Som den utvilsomt skarpe leser kan se s har jeg selvsagt juksa litt mht saus.. Wok-Lemongrass.. Sitrongress... denne sausen lages da av et  Burmesisk firma som kjper opp lass med gamle sitroner, lagrer de og barberer av gresset som begynner vokse p skallet snn etter vrt. Dette blandes s med vann, drvtygges og deretter fylles det p disse snertne sm posene.

N er du da klar for lage maten... Stek det ehh.. mre bra kjttet frst.. legg til side.. stek grnnsakene PLUSS den ferske soppen som jeg glemte at jeg hadde da bildet ble tatt.  I disse dager er jo det med sopp litt farlig.. s jeg anbefaler Rema1000 for sopp-plukking.... Der ligger soppfeltet gjerne rett i nrheten av bedet med chilier, bedet med rare grnne okseballelignende greier, esken med mystiske snodig utseende rotfrukter og paprika i alle farger. Bland s alt sammen, ja alts ikke akkurat det jeg akkurat nevnte men det du n burde ha stekt og s tilslutt, hiv over sausen..rr inn og vips.. Du er ferdig !

Denne retten nytes selvsagt sammen med nok en duggfrisk for den vi alle sammen pnet i starten er jo selvsagt tom.

Velbekomme !!

#matblogg #wok #kulinarisk #briljering #duggfrisk

insta: jimgall, snap Jimbo-33

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar