Slik planter du en perfekt thuja hekk!

Det er vår, vel nesten sommer, og det jobbes som aldri før i hager rundt omkring i Norges land. Sånn sett er det knapt nok mulig å sitte ute på ettermiddagen uten å høre en eller annen hage- eller oppussingsmaskin lage lyd. Men; det finnes en ting som ikke lager spesielt med mye lyd annet enn banning og sverting selvfølgelig, og det er å plante hekk.

For er det en ting mange huseiere rundt omkring tenker på våren når de endelig har fått skuffa unna siste rest av snø og løv etter en litt slapp høst så er det: "Nei, skulle vi planta en thuja hekk eller no da?"... Så er spørsmålet da.. hvordan gjør man det egentlig? Hva er riktig måte?

Du kunne for eksempel grave en 40 cm dyp grøft hele veien der hekken skal være. Den må være så dyp fordi hele roten skal kunne dekkes med jord. Så legger du for eksempel kukompost (leses ku-kompost og ikke på noen annen måte) i bunnen av grøfta, som jo er innlysende fordi du får ikke lagt kukomposten i toppen av grøfta og så plante etterpå. Tiden er så kommet til å plante. Stapp nedi grøfta, fyll på og dekk til med jord (røttene, ikke hele planta) og tråkk til så planten står stødig. Er du virkelig nøye så kan du strø med gjødsel og vanne så røttene får godt med næring før du dekker bakken med bark for å holde på fuktigheten og hindre ugress. Det som avgjør hvor tett du skal sette plantene er jo ganske så enkelt hvor tett du ønsker hekken. De såkalte ekspertene sier 2-3 pr meter for å få en tett hekk, og en pr 1,5 meter om du ønsker se pyramideformene.

Dette er jo helt feil !!!!

Den perfekte planting av en thuja hekk er følgende:

-grav hull

-stapp plante nedi

-dekk til med jord og tråkk rundt

Denne operasjonen med grav, stapp, dekk og tråkk gjentas i en snorrett linje med minimum 200 meters mellomrom.

#thuja #hekk #thujahekk #hage #plante 

Én kommentar

Eva

14.06.2017 kl.09:17

Jeg har en perfekt tuja-hekk, plantet for noen år siden. Har fått ros for den, så jeg gjorde det nok riktig....den siste fremgangsmåten du beskrev ;)

Og så topper jeg den hvert år, for at den ikke skal vokse seg kjempehøy :)

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits