Valg2017: Slutt å være så naive og godtroende!

Tror du virkelig på politikernes lovnader?

Det er stortingsvalg igjen og folk har hisset seg opp i flere måneder allerede.

"De holder ikke de de lover". "De bare juger". Hørt det før? Tenkt det selv?

Jonas Gahr Støre, Erna Solberg, Siv Jensen, Audun Lysbakken, Trygve Slagsvold Vedum, Knut Arild Hareide, Rasmus Hansson, Trine Skei Grande. Arbeiderpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne, Venstre.

Disse personene i disse partiene kommer til å stå på tv i debatter og love gull og grønne skoger for den neste 4-årsperioden. De kommer til å snakke om sitt eget partis fortreffelighet samtidig som de kommer til å forsøke nærmest latterliggjøre andre partiers tilnærming til "problemet" i det norske samfunnet. De kommer til å score billige poenger i debatter, de kommer til å høste applaus i såkalte folkemøter, de kommer til å snakke den gruppen de besøker etter munnen for å ikke bli tatt med buksene nede av program- og debattleder.

Felles for de alle er følgende, og det er bare å innse det med en gang, for det er slik det er å ha et politisk system slik vi har det i Norge:

De kommer ikke til å holde det de lover!

Det klarer det bare ikke. Det går ikke ann i Norge, og hvorfor ikke, vel, fordi dette er Norge og ikke Nord-Korea. Ingen partier har flertall nok til å kunne innføre alle de tingene de står i valgkampen og lover dyrt og hellig å gi "deg" bare du stemmer på de.

Det er altså ikke noe poeng å sitte nå å gi seg ende over på grunn av løfter et parti ga før valget i 2013 som ikke er holdt. Dette ene og alene på grunn av den hertingen og dealingen partiene må gjøre i etterkant av valg for å få de posisjoner de vil. Jeg er nesten 100% sikker på at Arbeiderpartiet ved Støre kommer til å love ekstreme ting ved dette valget for å igjen komme i regjeringsmakt...men kjære alle sammen: Ikke la dere lure. Se og hør med sunn skepsis og spør dere selv: Er det han sier nå gjennomførbart? Får AP flertall alene for det tiltaket eller må de gå på et kompromiss de også?

Slutt å være så naive og godtroende. Politikk er kompromiss i Norge. Det bli ikke som de lover i valgsendinger.

Lykke til.

#valg #valg2017 #politikere #politikk #H #AP #FRP #V #KRF #SV #SV #MDG

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

2 kommentarer

Eva

07.08.2017 kl.15:10

Jeg sliter alltid med å velge, for jeg følger slett ikke med, hverken på TV eller i avisene. Så tror egentlig det beste er å velge utifra de grunnverdiene partiene har. For er det en ting vi alle vet, så er det at de er flinke til å skryte ;)

Geriatriks

10.08.2017 kl.13:09

Eva: Skrytepaver er riktig ord ja... tåkepratere og løgnhalser og ;)

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits