Jonas Gahr Støre vil ha private helsetilbud for seg selv?

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet vil tilbake til da vi vanlige folk står med lua i handa og venter på behandling mens de med penger har fast-track tilbud rett inn på operasjonsbordet.

Her om dagen hørte jeg på en debatt mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre omhandlende helsetilbud i Norge. Støre snakket varmt for at Arbeiderpartiet vil satse på statlige sykehus og forsterke tilbudene der, mens Solberg snakket om at Høyre vil at pasientene skal være med på progresjonen i sin egen behandling og dermed fritt kunne velge der hvor de mener behandlingen er best. Jeg vet ikke om Støre forsnakket seg eller ikke... men han sa at det var ikke han enig i.. det var legene som skulle velge hvor det var best behandling.

Jeg fatter ikke at ingen snart setter fast Arbeiderpartiet og deres meningsfeller som synes private aktører på helsefronten er en uting. Husker de ikke hvor lange køer det var? Har Jonas Gahr Støre noengang måttet stå i den køen vi andre har måttet, eller har han brukt sin økonmiske mulighet til å kjøpe seg behandling? Har Jonas eller andre i toppledelsen i Arbeiderpartiet gått til fastlegen med et ødelagt kne og så måttet halte rundt i et år før den statlige sykeusordningen har unnagjort alle sine byråkratiske prosesser gradert på hvor livsfarlig lidelsen er?

Jeg finner det ikke det minste merkelig at bedrifter nå kjøper helseforsikring til sine ansatte. En forsikring som sikrer "mannen i gata" lik rett til rask behandling som rikinger ala Jonas Gahr Støre allerede har pga millioninntekter og millionformuer. Jeg undrer meg stadig vekk på hvorfor ingen setter til veggs Arbeiderpartiet med Støre i spissen og rett og slett spør de om de er klar over at det er de som lager forskjeller i det norske samfunnet på helsefronten?

Hvorfor er det ikke slik at private og offentlige sidestilles etter at diagnosen er satt? Hvorfor skal en vanlig mann/dame i Norge måtte gå å vente på operasjon fordi sykehusene har lange ventelister når man vet en privat aktør kan ta det nærmest på dagen? Det er jo bare å ha standardsatser på de mest elementære inngrep og ta det derfra.

For en som meg er det ufattelig at staten Norge velger å heller ha en person gående på full sykemelding i ett år på grunn av ventelister og så det samme i rekonvalesenstiden...istedenfor å få satt en diagnose raskt og så få effektuert behandlingen...samme om det er offentlige eller private aktører som står for selve "jobben". Jeg mener jo at det offentlige tjener på at det er private som også vil være med, for de private vil ikke overleve om ikke pasientene er fornøyd med "opplevelsen" de får...mens sykehusene jo får pengene uansett og sånn sett ikke trenger prestere i det hele tatt.

Jeg heller mer og mer til at de såkalte rike i topp-Norge ikke ønsker disse ordningene for alle....for da kan det hende de må vente på tur de også...

#valg #valg2017 #helse #helsenorge #politikere #politikk #H #AP #FRP #V #KRF #SV #SV #MDG

insta: jimgall , snap: Jimbo-33

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits