Det er tid for: Lus.. igjen..

Det klør, det klør, tiddelibom...

Kjære foreldre som kanskje synes enkelte ting er flaut: Skjerpings!

Like sikkert som at det hvert eneste år kommer en lapp i sekken til ungene om den fantastiske skidagen, er det at det årlig kommer opptil flere lapper/meldinger om at "det er lus på skolen" eller "det er lus i barnehagen". Det skulle egentlig ikke være nødvendig lenger, men fordi mange foreldre der ute ikke gidder følge opp lapp/beskjed fra skolen eller barnehagen så kommer lusa tilbake, igjen og igjen.

Denne fantastiske årlige lappen i sekken utløser forøvrig akkurat samme reaksjon i håret som som innkallingen til tannlegen gjør med tennene.

Det er ikke flaut å ha lus....det som er flaut er å ikke gjøre noe med det!

I det øyeblikk du leser lappen/meldingen så begynner det å sitre i håret. Du begynner umiddelbart å klø mer eller mindre over hele hodet, i nese- og ørehår, tilogmed i øyenbrynene, og tenker straks at "æsj...jeg har det". Heldigvis er det som oftest slik at sakte men sikkert begynner den verste kløingen å avta, men så lenge lappen er innen synsvidde så føles det som ei maurtue er anlagt på hodet.

Lappen sier at alle må sjekke alle ungene for å kunne ta knekken på det man kan. Da er det frem med en av de ørten lusekammene som ligger i grandiosaluka på ungkarsfryseren etter forrige lapp og gjennomgang, og så stride til verket. Finner man ikke noe så er jo det flott. Finner man noe så er det bare å se til å få kjørt kur på håret til hele flokken bare for sikkerhets skyld.

Det er ikke vanskelig å gå på apoteket. Det er ikke vanskelig å vaske håret med shampo. Det er ikke vanskelig å følge beskjed om å sjekke håret og gjøre noe med det. Følg med nå alle pappaskaller der ute som overser alle lapper etc om dette problemet:

Lus skiller ikke på rike og fattige. Lus har ikke noe med renslighet å gjøre.

Det er ikke vanskelig å gjøre noe med dette i det hele tatt. Det som er vanskelig er å vite at folk gir faen. Det som er vanskelig er å vite at folk har en eller annen overbevisning og dermed utsetter alle oss andre for denne dritten år etter år.

Lus er noe forbanna møkk som vi kan ta knekken på i mye større grad enn vi gjør nå, men da må vi som voksne gjøre jobben når lappen kommer. Vi oppdaget lus en gang hjemme hos oss. Det var ikke noe morro selvfølgelig, men etter en kur slik bruksanvisningen sa + vask av alt sengetøy så var vi kvitt det.

Som alt annet: Du må gjøre jobben! Det tar 2 min pr hode å sjekke.. #komigjena

Her er en link fra Folkehelseinstituttet.. Veldig forklarende. LINK

#lus #lusekam #luseshampo #luselapp #lusebeskjed #barn #voksne #foreldre #barnehage #barneskole #hår

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits