Jims matblogg, del 32, Vårruller!

Men ikke noe vegetarskvip nei.

Dette er vårruller med svinekjøtt, gulrot, løk og no sausegreier fra no skumle flasker fra innvandrerhylla på butikken!

Slik ser de altså ut da de er ferdig stekt i olje. Men; Dette er jo å foregripe begivenhetenes gang.

Først må man ha rispapir. Jeg som har trøbbel med å kjevle ut en pizzadeig er dypt imponert over den/de som klarer kjevle ut ris til sånne firkanter. Derfor går jeg på butikken og kjøper ferdige firkanter istedenfor å prøve selv.

Så bøtta med det rare i. Her lærer man seg etter hvert hvor mye man hiver oppi av hver ingrediens. Kjøtt, løk, gulrot, kålhue i raspet form, sauser jeg ikke kan uttale samt salt & pepper...det har jo alltid sjefskokker oppi. Dette røres sammen og så er man klar til å rulle sigg.

Jeg bruker selvsagt stand-in til dette grisearbeidet. Rispapiret "limes" med egg som pensles på. Det er en helt klar fordel å knekke egget opp i en kopp i rå tilstand. Det å gnukke et kokt egg bortpå ala limstift funker ikke.

Vårrullene legges ferdig rullet i et sirlig pent og dandert fiskebeinsmønster. Hulter til bulter blir bare ehh..hulter til bulter..

Vårrullene stekes så i panne med masse olje (husk å kjøpe tidligere på dagen ellers må du ut og kjøre da du egentlig har lyst å montere en duggfrisk mot leppene). Vårrullene stekes til til de blir gyllenbrune.

Slik. De skarpeste av leserne vil kjenne igjen bildet fra litt lenger opp.. Kudos til dere.

Vårruller er fingermat. Jeg liker å nyte de med litt chilisaus samt et glass saft.

Enjoy :)

Les også: Omelett for dummies

Les også: Pizza fra bunnen av

Les også: Søndagsfrokost: Beggstykker

Les også: Pinnekjøtt, Steg for Steg

#mat #matblogg #matbloggere

6 kommentarer

julietalivstil

12.10.2017 kl.18:46

Våruller er godt😁

Geriatriks

13.10.2017 kl.06:46

julietalivstil: Yes :)

rteworld2

12.10.2017 kl.22:18

Så riktig godt ut!

Geriatriks

13.10.2017 kl.06:46

rteworld2: Var veldig godt :)

Adina

13.10.2017 kl.04:52

Vegetarskvip?? Høres ikke ut som du har smakt så mye vegetar, men kan opplyse at det ikke er noe skvip. Det blir som å si at man ikke liker Tapas. Jeg kan også fortelle deg om alle fordelene for helsa, miljøet og for dyra. Hadde glatt spist det der, uten kjøtt vel og merke😉 Adina

Geriatriks

13.10.2017 kl.06:45

Adina: Det var veldig godt :)

Skriv en ny kommentar

Geriatriks

Geriatriks

47, Ringerike

Jeg er en voksen mann med evne/vilje til å se humor i det aller meste. Bloggen handler på ingen måte bare om hockey. Her skal det fleipes, harseleres og samfunnsrefses om alt og alle så sant det er mulig. Bloggen er absolutt ikke et offisielt organ for Ringerike Panthers. For kontakt: geriatriks@hotmail.no... men gi meg et tips på kommentarfelt om evt mail...jeg sjekker den ikke daglig. Snapchat: Jimbo-33, Instagram: jimgall

Kategorier

Arkiv

hits