Det nærmer seg julemat: Pinnekjøtt på 1-2-3

Den gode tiden nærmer seg 🙂

Tiden er kommet. Snart skal pinnekjøtt fortæres for første gang denne vinteren. Pinnekjøttet heter som vanlig helt sikkert ett eller annet “meget kjøttfullt”, som jo da betyr at kostnaden for et par kilo beløper seg til ei kvart månedslønn omtrent.

Nåvel; Dette spesielle pinnekjøttet er oss vel unt så det er bare å kjøre på.

Her kommer pinnekjøtt på 1-2-3 som skrevet i fjor. Det er jo ingen vits å finne opp kruttet på nytt.

Here we og!

I går var det jo da å huske at pinnekjøttet måtte legges i vann for å ehh.. utvannes. Det gjorde jeg jo selvfølgelig, lett, før ettermiddagen og en ishockeykamp for å skjerpe apetitten. Så, litt utpå dagen i dag så var det bare å ta på seg pinnekjøtthatten…

Og så begynne forberedelser. Det første man må gjøre er å finne frem øksa..

For skal man lage pinnekjøtt skikkelig så må det være selvlagde bjørkepinner i bunnen av kjelen..og da må man jo ut å jakte på pinner..

Denne gang var det en umiddelbar suksess. Jeg fant en flokk med frittgående pinner ikke så langt fra huset. Jeg har selvsagt ikke bilder fra den seansen som der var for å spare sarte sjeler.

Etter så å ha sløyet og renset pinnene så legges de på kryss og tvers nedi kjelen slik at de danner en rist (det er her juksepaver bruker metallrist som jo kan sammenlignes med å være italiensk fotballspiller) og så legger du så pinnekjøttet på kryss og hvers og hulter til bulter i kjelen. Fyll så på med litt vann..

For pinnekjøtt skal bare dampes. Blir akkurat samme som å dampe wiener vet dere.. Der var det mange som nikket anerkjennende ja.

Så er det bare å la dette stå på ovnen i timesvis. Jo lengre jo bedre. Men; arbeidsledig blir du ikke.

To kålrot or not to kålrot. Now I shall skrell ju..

Kålrota skrelles, kappes i skiver og så i raffe små flotte kokbare terninger.

Nå blir det mye lettere å først koke kålroten myk og god for deretter å lage kålrotmos. Det kan ikke jeg selvfølgelig for da må man kunne dette med en dæsj av dett og en klype av datt pkuss fløte…

Så jeg setter assistentkokken min Kålbein til å passe på mens jeg tusler ut i stuen og drikker en kopp kaffe.

Men først må potetene skrelles…vel, etter at du har vært ute og skutt de da.. Det er jo rett før de flyr til Bahamas for vinteren. Fangsten ble ikke så dårlig egentlig i dag til å være såpass sent i november.

Det er også her en fordel å dele de opp før koking. Husk å fjerne paven når du rensker og skreller.

Da anser jeg Jim’s matblogg del 7 som avsluttet. Nå skal det bare kokes og fikses og så spises…og der går grensen altså.

#pinnkjøtt #matblogg #mat

Okay da…sånn ser det ut nå. Blir bare bedre og bedre utover ettermiddagen 🙂

God søndag!

#mat #matblogg #pinnekjøtt #jul

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg