1 divisjon ishockey: 2019-2020, Lag og tropper

Vi skriver 1 juni i morgen

Haugesund signerer spillere så det ryker etter. Der bygges det lag som tydeligvis vil mer enn å “være med” i divisjonen sesongen 2019-2020. Det skal bli spennende å se hva nykommeren i divisjonen klarer sette sammen av spillere og lag før sesongen tar til i september. Det er hvert fall tydelig at det har blitt jobbet godt på den økonomiske siden i Haugesund, for signeringene er vel neppe gratis. Uansett er det aldri lett å sette et nytt lag. Det starter gjerne bra og får en stopp etter 7-8 kamper båret frem av entusiasmen…eller så starter det tungt og går seg til sånn rundt halvveis i serien.

Leser at hockeymagasinet Nitten.no ikke kan drives lenger enn ut juni. Det ble for dyrt å holde det igang, dvs ikke nok abonnenter slik at inntektsgrunnlaget holdes oppe. Man kan jo håpe at det kommer noe nytt etter hvert, eller at Kvatningen skribler litt her og der i feks bloggsform. Kontakter har han jo. Sånn sett; Han kan mer enn gjerne få legge ut gjesteinnlegg her 🙂

Jeg oppfordrer egentlig alle som har hockeytanker de gjerne ville delt, men ikke helt har plattformen til det, til å sende meg teksten. Den legges da ut akkurat i den formen man selv vil. Vil man være anonym så får man være det. Supportere, spillere, trenere eller andre.. det spiller ingen rolle. Det spiller heller ingen rolle om det handler om prestasjonsidrett eller breddeidrett, voksne eller barn.. Det handler om hockey og idrett, og fremming av dette. Skal Norge bli en bedre hockeynasjon, så må vi alle skape aksept for at det er en stuerein idrett som er meget bra for barn å drive på med. Myter om sporten må avlives. Da får vi bredde. Da kan vi skape noe.

 

Vi skriver som sagt 1 juni i morgen

Det gjenstår da 3 mnd pluss til den mest spennende sesongen på lenge for ganske mange. Det er en Get-divisjon på 10 lag med 2 nykommere, som begge har kvalifisert seg på sportslig grunnlag (når skjedde det sist?). Det er en 1-divisjon med 9 lag med 2 “nykommere”, Ringerike ned fra Get og Lørenskog på vei opp igjen?. Det er en 2-divisjon med foreløpig ukjent antall lag, men det ser ut som det skal bli bedre enn det var forrige sesong.

Neste sesong (altså 20-21) skal Get være 10 lag, 1-divisjon skal være 8 lag og da er jo håpet at 2-divisjon også er minst 8 lag. Dette i et ledd for å øke kvalitet på særlig 1-divisjonen og ønsket om å satse for en plass i de 2 øverste divisjoner. Utlendingskvoten skal videre ned fra dagens 6 stk til 5 stk som et ledd for å skape plass for norske spillere (kommentar: Vi må jo ha spillere som vil og da.. les Denne)

Det er altfor tidlig å tippe hvilke lag fra 1-divisjon som kommer til å stå som 1 og 2 etter endt seriespill denne sesongen, men mange blir nok skuffet om ikke Ringerike er et av de lagene. Det er vel ikke mange som tipper som ikke har Narvik og Grüner som de lagene som havner i kval fra Get. Så gjenstår å se.. Blir det som tippet? Ryker noen lag på veien? Sportslig? Økonomisk? Administrativt? Jeg håper ikke det. Jeg håper norsk ishockey får satt seg i en fast setting nå uten lag som forsvinner pga ikke-sportslige grunner.

jaja..

 

En liten gjennomgang av lagene så langt.

Ringerike som kommer fra Get har offentliggjort spillere på back og løpersiden men ikke kommet med noen målvaktsnavn enda. Ringerike melder på sin side nå på morgenen (fredag 30 mai) at en ny målvakt skal presenteres klokka 12.00. Comet har endel løpere på plass, men foreløpig tynt på backsiden. Hasle-Løren har ikke offentliggjort noen spillersigneringer som jeg har sett. Tar gjerne imot input der. Gjøvik er på god vei til en slagkraftig tropp. Nidaros, Tønsberg og Furuset ser ut til å være pluss/minus halvveis i lagbyggingen, mens Lørenskog ikke har offentliggjort særlig med spillere pr dags dato. Haugesund er som sagt hete på markedet om dagen og ønsker etter hva jeg vet å sette laget før ferien.

 

Så;

Tar gjerne imot epost på [email protected] eller melding på messenger med bekreftede spillere/link til liste. Legg meg også til på snap: Jimbo-33

 

 

Ringerike

Målvakter:

 

Backer:

Dennis Ryttar, Andreas Adolfsen, Robin Bjørnstad, Håkon Opheim Engh, Nikolai Dalen

 

Løpere:

Michael Söderberg, Fredrik Dahl, Petter Ellefsen, Thomas Lystad, Mathias Holst Jenssen, Joachim Jensen, Even Tangen Fosse, Kristoffer Melin

 

 

Comet

Målvakter:

Marcus Dahl, Kristian Høvik

 

Backer:

Simon Westin, Patrick Karlsen-Wessel

 

Løpere:

Håkon Vaglen, Ole Sydvold Johannessen, Henrik Holme, Alexander Høvik, Herman Kopperud, Paulius Gintautas

 

 

Hasle-Løren

Målvakter:

 

Backer:

 

Løpere:

 

 

 

Gjøvik

Målvakter:

Andreas Johansen

 

Backer:

Vetle Sveen, Oscar German, Morgan Opheim Mathisen, Erik Rønning Sve, Ulrik Løvdal

 

Løpere:

Mads Heidenberg, Simen Hoel Johannessen, Even Langdalen, Daniel Karlsen Stensrud, Amund Nyland, Eirik Slåsletten, Joachim Eriksson Rostad, Sander Olsen

 

 

Nidaros

Målvakter:

Peter V. Strøm

 

Backer:

Sigve Bråten, Marius B. Kristoffersen, Sivert L. Wannebo, Sander H. Skålvoll, Tommy Hansen

 

Løpere:

Erlend E. Johnsen, Andreas Svedlund, Joakim V. Hofstad, Mathias E. Jonassen, Sande Valde, Ole Christian W Larssen,

 

 

Tønsberg

Målvakter:

Noah Basterås-Bøhn

 

Backer:

Adrian Emil Rasmussen, Daniel Losnedal

 

Løpere:

Jens Pedersen, Håkon Kvernberg, Remy Gaussen, Szymon Oberc, Andreas Egidius

 

 

Furuset

Målvakter:

 

Backer:

Markus Opsahl, Nicklas Jonathan Norrefjord, Eirik Hopen

 

Løpere:

Niklas Sunstad, Patrick Kaas, Trym Auren, Ludvik Frydenberg Aas, Espen Pedersen

 

 

Lørenskog

Målvakter:

 

 

Backer:

Kevin Berg

 

Løpere:

Patrik Vaakanainen

 

 

Haugesund

Målvakter:

Mats Stemre Smedsrud, Miro Hämynen

 

Backer:

Didrik Wågsæther, Jaska Ojanperä, Sebastian Kjos, Daniel Brandshaug

 

Løpere:

Thomas Fosmark, Joachim N. Raa, Henri Sandvik, Philip Åman

 

 

 

Så, det var de jeg har oversikt over pr nå. Tar gjerne imot epost på [email protected] med bekreftede spillere/link til liste, eller finn meg på FB og send meg meldinger der som noen gjør.

Legg meg gjerne til på snap: Jimbo-33.

 

#ishockey #2hockey #hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg