Valgt…eller kanskje ikke…?

En gang imellom føler Geriatriksredaksjonen for å tenke mer (litt) på de seriøse sider av livet også… og siden det i disse dager er valg så kan det ikke hjelpes for at Redaksjonen som for kort tid tilbake vippa over til å være 43 føler for å si noen bevingede og meget gjennomtenkte ord vedrørende våre kjære politikere og deres virke som landets overhoder valgt av alle de andre for å ta seg av landets interesser. Man skulle nesten ikke tro akkurat det så uenige som de alle er i hva som er bra for oss..litt sånn som kosthold og alkohol med andre ord… Nåvel:

En av de største brølerne i det norske politiske systemet er dessverre at politiske broilere kan komme til maktposisjoner i Norge uten å noensinne hatt noe som ligner på en fast jobb ute i det norske samfunnet. De går riktignok sine grader i ungdomspartier osv med sikkert en og annen sommerjobb…men fra det og til å være heltidspolitiker på stortinget med fet lønn og all verdens goder er spranget stort. Geriatriksredaksjonens forslag til inngang på Stortinget er:  Den som skal velges må ha innehatt betalt fast arbeid i minimum 4 år før man kan velges inn på Stortinget. Egentlig burde det stilles krav til at i samme tidsrom eide personen en bil også slik at noe avgiftsballast ble tatt med inn i arbeidet som politiker. Hvorfor sier du…jo:

Hvor lenge siden er det Jens Stoltenberg kjørte egen bil til bensinstasjonen og fylte full tank på bilen sin? Hvor lenge siden er det Jens Stoltenberg hadde to små barn, huslån, billån, studielån og samtidig kun hadde vanlig lønn å klare seg på? Hvor lenge siden er det Jens Stoltenberg skulle kjøpe egen ny sikker bil for å ta vare på de små ungene sine? Min påstand er: Dagens stortingspolitikere, eller dvs de vi ser på debatter i media, har ikke peiling på hvordan vi vanlige folk har det… og de nye som har kommet til… ja de dysses ned og gjemmes bort i Familie- Suppe- Lapskaus- og Wienerbrøddepartementet på Stortinget og skal helst ikke si noenting som helst til media. Derfor har Redaksjonen også følgende forslag:

Man kan ikke ved første gangs innvalg på Stortinget bli der i mer enn to perioder (altså 8 år) før man igjen må ut i samfunnet og se hva man har vært med på å skape… Der ute må man så være i 4 år med betalt fast jobb. Denne faste jobben er så ny inngangsbillett til å eventuelt kunne velges inn igjen på Stortinget. Skulle man så velges inn igjen etter 4 år ute med alle oss andre dødelige ja da skal man få lov til å leve som heltids- og fulltidspolitiker resten av livet. Så kunne man håpe at de som da kommer inn igjen, ala comeback, har fått noe mer nyanser i tankegangen sin.

Geriatriksredaksjonen tror at landet Norge trenger at politikerne lever litt som oss andre. De kan ikke tvinges til å bare tjene industrilønn, men noen ganger skulle man nesten ønske det.

Ikke ønsker man dem så vondt at de må stå med lua i handa på NAV heller… men noen ganger skulle man nesten ønske det.

Godt valg…vel..det er vel over nå…telling gjenstår..

Hurra for den som vant!!!

ble…….?

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg