Billig-OL i Norge i 2022…

Klart vi får til det !!

I etterdønningen av at flere og flere folk og land sier nei til å ta imot OL-pamper mer forræderiske og korrupte enn Judas så har altså norske politikere hivd seg rundt og ser sjansen til å få et nytt OL til Norge. Regjeringen sier som vanlig både ja og nei sånn som regjeringer pleier å gjøre..og Lysbakken (fra minipartiet SV) -som jo alltid blir spurt om alt mellom himmel og jord- er helt enig i både ja og nei sålenge det ikke blir for dyrt.. Politikerne i Oslo har nå da etter vært fått kaldere føtter enn pingviner som har frosset fast i isen på sydpolen og ser nå på muligheter for å “outsource” OL bittelitt siden det jo dreier seg om store kostnader å bygge nye anlegg og sørge for infrastruktur verdig et OL.

Jeg har selvfølgelig satt meg grundig inn i saken… Jeg har undersøkt muligheter.. Jeg har tenkt alternativt, gjenbruk, nytenking, gammeldags og nymotens og har utvilsomt kommet frem til en løsning for OL-22 i Norge….dvs Oslo og omegn da..

Først og fremst: Infrastruktur og transport er ikke noe problem. Vi har jo tog i Norge…og så har vi buss for tog…noe som alle pendlere de siste årene ser mer på som vanlig enn å faktisk kjøre tog. Hvis vi så bare planlegger en backupløsning med bil for buss og sykkel for bil..samt et par trikker i trafikk..ja da er dette løst..uten rare kostnadene..funksjonærene må da kunne låne bort bilene sine.. Innkvartering er nesten ikke vært å snakke om engang.. Det tyter av skoler i Oslo med masse plass til overnatting.. Osloskolene er jo viden kjent for å være i orden miljømessig og utseendemessig de så den saken er jo klar…

Og så til selve lekene og arenaene..

Åpningsseremonien avholdes i Colosseum kino der pamper, presidenter, royaliteter og andre viktige personer får utdelt popcorn og brus og ser på åpningsseremonien fra 1994 på stort lerret og god lyd. Alle andre interesserte kan se på videoskjerm på Rådhusplassen..tett etterfulgt av VG-lista anno vinter..

Aking, Skeleton og Bob… Alle tre tullesportene kan da avvikles i den samme renna som ligger på Lillehammer etter forrige OL.. Renna har siden da blitt brukt til olabilkjøring på sommeren, tyttebærtrilling på høsten og vært turistbob på vinteren.. Kostnadene er minimale for igangssetting av dette anlegget.. Alternativt så islegges Korketrekkeren i Drammen for å få litt mer risiko og spenning inn i denne tøysesporten.

Alpint.. Norefjell.. Godt nok i 1952…godt nok nå. Alpinstjernene kan ta skibussen m/bytte i Hønefoss med rabatt på heiskortet tilogmed. Skulle det bli veldig travelt så lurer vi nok Elsrudruta til å kjøre noen turer og… Herreolympiaen, dameolympiaen, vinkelheisen, kuleløypa samt fjellheisen står klare til å ta imot all verdens alpinister..

Curling… Ligger det ikke en hall på Nesøya, Nesodden, Notodden eller lignende…? Eneste krav er røykeplass utenfor pluss gatekjøkken og pub i umiddelbar nærhet..

Freestyle.. Denne sporten er litt mer ukjent for mange så nesten ingen merker noe særlig om den legges til Skilekeland på Ringkollen.. Buskeslalom, kollbøtte, vafler og solbærtoddy med frostvæske i sørger nok for en interessant konkurranse..

Hurtigløp og kortbaneløp på skøyter.. Vi har vikingeskipet på Hamar..!!! Hvis bare vaktmestern husker å krysse av på kalenderen at de 3 ukene i 2022 må Snaussere og andre loppebefengte firbente med eiere stå og fjonge seg til i en annen hall så går dette bra..vel sålenge samme vaktmester husker å skru på kjøleanlegget da..

Ishockey.. Oslo har jo en drøss av internasjonale arenaer.. Jeg bare nevner Lørenhallen, Manglerud, Dælenga, Furusethallen, Ungdomshallen og Jordal Amfi.. Jordal ble jo bygget for OL i 1952 så hva er vel ikke kulere enn å spille OL hockey i akkurat samme hallen 70 år senere.. Jeg tipper jo sånn sett at et par av spillerne på Oslo Oilers spilte der i 52… Innledende runder kan spilles rundt omkring i Oslo og så finaler på Jordal.. Ikke en eneste krone i byggekostnader., Dameturneringen settes bort til Holmenhallen og Askerhallen. Finalen får gå i ungdomshallen selvsagt…såfremt Jordal og Enga damer gir fra seg garderobe..

Kombinert, skiskyting og langrenn.. Holmenkollen ligger der den.. Ferdig arbeid..!! Ikke en krone må brukes på bygg..

Kunstløp… På natta.. Jordal… Gratis…

Snowboard kan lett tas på Norefjell. Half-pipen ligger klar hver vinter.

Hopp… Sier seg selv.. Holmenkollen.. Hvertfall stor bakke.. Liten bakke kan for morro skyld avholdes på Hønefoss..midt i sentrum skal det bygges en kirke som ser ut som en hoppbakke.

Så OL i 2022 er lett planlagt anleggsmessig.. Planene er jo ferdige allerede.. Nå er det bare å sørge for at alle pampene som kommer husker å krysse av for kjøtt eller fisk på avslutningsmiddagen som avholdes i forbindelse med avslutningsseremonien. Seremonien avholdes i gymsalen på Ruseløkka skole, Borgen skole samt 11 reserverte bord på Ekebergrestauranten.

Sånn.. Etter all den planleggingen er det tid for ett stort glass rødt..!!

Vi sees på gjenbruks-OL i 2022 !!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg