Barneoppdragelse….

Det menneskelige vepsebol..!

Da jeg dristet meg til å legge ut endel ord vedrørende temaet barn/ungdom og foreldre sett opp imot skole og idrett så vekket jeg tydeligvis noe i ganske mange. Innlegget het “Oppdra ungen din selv – Læreren og treneren har ikke tid”.. (Les det gjerne om du ikke har gjort det).. Noen av leserne av innlegget er negative, noen kommenterer på blogg, noen kommenterer på FB, noen klikker “like” på FB og noen gjør ikke noe annet enn bare lese. Men hovedmengden av lesere ser hvertfall ut til å være enig med meg. Uansett står hovedbudskapet mitt stødigere enn Dovre..

Det er foreldre som har hovedansvar for oppdragelsen til et barn.

Det er hjemme barn skal lære folkeskikk. Der er hjemme barn skal lære å oppføre seg. Det er hjemme barn skal lære gode spisevaner. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for søvn og hvile. Det er hjemme barn skal lære gode rutiner for hygiene…. på kropp, hår og tenner.. Det er hjemme barn skal lære å gå, stå, sitte.. Det er hjemme barn skal få sin første lærdom i å bli små mennesker som vil fungere ute i samfunnet.

Hvis man som voksen…og i voksent par ser for seg å få barn, og planlegger å få barn, men ikke er klar for feks å stå opp om morgenen… ikke er klar for å følge opp på skole.. ikke er klar for å dele tid… ja da bør du kanskje la være å få barn.. Så enkelt er det. Barn trenger struktur. Barn trenger å lære gode rutiner fra de er små.. Barn trenger mye fra de er små..de trenger det hjemme..og lærer de ikke basisen så har de et “handicap” i oppveksten i forhold til alle de andre barn som står der med riktig ballast hjemmefra.

Selvfølgelig skal hjem og skole samarbeide. Men de skal samarbeide på toppen av det grunnlaget hjem (og evt barnehage) har lagt sammen for barnet slik at barnet er istand til å komme på skolen for å motta lærdom. Det er derfor læreren er på skolen…for å undervise…for å lære bort…i hovedsak kunnskap….

Det er foreldrene som har hovedansvaret for barnet og barnets oppdragelse..!

Ikke barnehagen…..

Ikke skolen….

Foreldrene…!!!

(Jada, det finnes spesielle tilfeller og spesielle barn…som vi har ordninger for..men det er fortsatt foreldrene som har ansvaret).

#barn #foreldre #oppdragelse #hjem #skole #struktur #rutiner

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg