Satse på kollektivtrafikk…

Rein politikerbløff

Dessverre så er dette politikertøvet tilfelle for alle som ikke bor i storbyene… Det blir bare dyrere og dyrere og da mer og mer lite ønskelig å benytte seg av.

Jeg bor altså da i Hønefoss cirka 5 mil fra Oslo. Det går mange busser mellom disse to byene og da særlig i pendlertidspunktene morgen og ettermiddag…og det er jo flott.. Men: At man sier at man satser på kollektivtrafikk er bare rein og skjær bløff når man vet følgende:

For oss uten månedskort osv: Pris for voksen er nå 150,- en vei. Pris for barn er nå 85,- en vei. Så om jeg, kona og gutta våre skulle ta oss en oslolørdag uten å ha med bil så er regnestykket (forenklet) 470,- ganger 2, dvs 940 kroner bare i buss. Nå tror jeg at det kanskje finnes en familierabatt men så mye billigere blir det nok ikke. Og prøv å ta nattbussen…landeveisrøveri…

Den samme lørdagen kan vi med egen bil kjøre til Oslo og parkere i parkeringshus i noen timer for halve prisen. Alternativt kan vi kjøre til Skøyen, parkere gratis og så ta trikk eller spasere inn til sentrum med kostnad under en tredjedel. Enda en fordel med å bruke bilen er jo at vi kommer oss dit vi skal og tilbake uten å være låst av nå bare 3 stk holdeplasser i Oslo sentrum for Hønefossbussen..

Det er dessverre slik at stortingspolitikere og tildels lokalpolitikere lever i en villfarelse om at folk flest betaler hva som helst for å være med på et miljøløft.. Dette er jo som sagt bare bull.. Færre og færre bruker kollektivt ute i distriktene av 2 grunner.. 1-det er for lite lokalavganger, og 2-Det er dritdyrt!! I tillegg: Det er flott med kollektiv..men når siste buss hjem fra det lokale sentrum går klokka 20.00 så oppfordrer man jo ikke akkurat til å la bilen stå og bruke lokalbuss.

Jeg ser med glede frem til ny E16 og jernbane er på plass. Ikke fordi jeg kommer til å bruke toget spesielt mye for jeg regner jo med at politikerne kommer til å sette inntjeningsplikt så høy at det vil koste skjorta å bare sniffe på seter på nett..nix, jeg gleder meg mye mer til å slippe å sitte i kø på E16 med ny 4-felts vei mellom Oslo-Hønefoss. Bompenger blir det nok så da får man kompensere med å parkere mer gratis i utkant av sentrum.

Kjære politikere: Med kollektivtrafikk som med alt annet dere vil ha innført så gjelder det samme: Dere må gjøre det publikumsvennlig. Øking av pris på kollektivtrafikk er IKKE medisinen for å få oss til å endre syn på bruk. Så overlater jeg til dere å tenke ut hva det motsatte trekket er… Hvis dere står fast så kan sikkert Lysbakken hjelpe… Han svarer jo på alt..

Jaja… Det er nok flere som kommer til å reagere på kollektivbløffingen politikerne driver med…!

#kollektiv #bløff #by #distrikt #buss #tog

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg