Golf = Idyll…

..det skulle man hvertfall tro..

Det var tid for årets første tur med kølle og ball…og før dere grisegutter og grisejenter rekker å tenke mer grisete enn grisen Babe i en sølepytt så er det altså golfkølle og golfball jeg snakker om. Forberedelsene var gjort.. The hockeymobile var tømt for ishockeyting og fyllt opp med golf- bag, køller, baller og tralle samt 3 par sko..forandring fryder jo som kjent.

Dette er idylliske Ådal’n.. Der var her jeg skulle møte Jacob, Jørgen og Michael for en 2 timers spasertur i skogen mens jeg skulle briljere med Tiger-aktige slag og Michelson-putting. Kjøreturen opp gikk fint. Passet tilogmed på å ikke kjøre for fort på gjennomsnittsmålingen slik at da jeg svingte av inn til golfbanen var det full harmoni i denne topptrente kroppen.

Jeg var litt tidlig ute så det var godt med tid til å riste edderkopper ut av de garasjeovervintrede skoene, tørke støv av alle golfkøllene samt tømme ut resten av vannet i vannflaska fra siste golfrunde i oktober. Plastposen med det grønne rare i…som ved litt etterforskning viste seg å være ei brødskive også fra oktober…var og grei å få kastet. Nåvel, etter en liten stund var gutta på plass, vi betalte, fylte nytt vann, ble enige om at oppvarming er oppskrytt og tuslet opp til utslag hull 1.

260-270 meter borti der litt til høyre er greenen med flagg og et ca 10cm diameter hull som ballen skal oppi. Jeg var klar som et egg for å starte golfsesongen. Litt senere i sesongen ville jeg nok ta opp ei klubbe på dette hullet men siden det er årets første så ble det jern.

Hull 1: 4-jern, kunne like godt tatt klubbe. Rett i skogen på høyre side men pyttsann, det er jo første slaget i år. Nåvel, litt redningsaksjon og en bogey i havn på årets første par 4 hull.

Hull 2: Dette er et par 5 hull som krever en skikkelig dæljing i utslaget. Som sagt så gjort, jeg fikk det bra til -klapp meg selv på skuldrene- og lå ca 200 meter fra hullet når slag 2 skulle slås. Frem med 4-jern igjen og ut i skogen på høyre igjen.. Men igjen, pyttsann.. Jacob fant heldigvis ballen og jeg klarte redde en par på dette hullet.

Hull 3: Greit nok utslag men havnet dessverre bak et tre såvidt ut høyre. Måtte redde meg inn på fairway igjen og derfra brukte jeg 4 slag så her ble det bokført en dobbel-bogey. Fortsatt i full harmoni..det er tross alt årets første..

Hull 4: Vi er tilbake ved klubbhuset og skal over vann på et par 3 hull. Smakk-pang-dælj-skein… Jeg så ballen lande 30 meter til høyre for green og gadd ikke slå noen provisorisk nei. Jeg fant IKKE ballen 30 meter til høyre for greenen, angret på å ikke ha slått en provisorisk, bokførte et stryk og kjente at harmonien fikk seg en liten knekk….men pyttsann..

Hull 5: Nok et par 3 hull.. Nå er jeg nesten klar til å slå den provisoriske før første-ballen for å være sikker. Heldigvis var det en spasertur fra forrige hull så harmonien og idyllen er på plass igjen. Utslag går snor-rett men kort, innspill går snor-rett men kort men putt går dit den skal og par bokført.. Golf er jammen meg et herlig spill..

Hull 6: Her kommer et par 4 hull som det kan dæljes til på…og dælje gjorde jeg..rett i skogen på høyre side..to ganger.. Harmonien ikke helt vannrett nå men håpet er alltid at man finner ballen..som jeg og gjorde..opptur…Redningsaksjonen medførte kækk og ut i skogen på venstre før et greit slag legger ballen inntil green, 2-putt og bogey bokført.

Hull 7: Banens andre par 5 hull. Nå skal ballen få det.. Den skal langt for jeg skal minst ha birdie nå for å rette opp en litt dårlig score så langt. Nåvel.. Dælj 1 = ut.. Dælj 2 = også ut. Og begge disse to trenger man minst Lars Monsen ferdigheter for å finne igjen. Stryk.. Og sikkert flått etter all vandringen i skogen.. $€%%>€> møkkaspill…!!!

Hull 8: Par 4 hull som passer min høyrevridde drive bra. Kjempedælj og jeg ligger 50 meter fra hullet. Kjempe (dårlig) pitch og putten er så lang at jeg nesten må ha kikkert for å se hullet.. Blir en bogey.. Drittspill… Harmoni my ass…

Hull 9: Dette er et kort par tre hull. Ca 100 meter. Går greit, bommer green, redder bogey.

Vi hadde egentlig tenkt å gå 18 hull men siden vi kjente ett vanndrypp så gadd vi ikke mer..

Idyllen fikk videreføres i sofaen med en duggfrisk i handa…

#golf #idyll #natur #regn #harmoni

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg