Overgangsregler i politikk?

Finnes det? Er det fritt frem?

I dag har vi altså sett at en topp-politiker har bytta parti…han har rett og slett meldt overgang… Er det egentlig gangbart? Finnes det ikke overgangsregler i politikk? Hva er overgangssummen? Hva er sign-on fee? Finnes det noe definert overgangsvindu for politikere? Har politikere agenter? Må man skrive B-skjema osv i politikken?

Sitter styret i ett parti før det foranstående valg og diskuterer og kommer etter lang tids selvransakelse frem til at : “vi er som internt kjent ganske ræva på skolepolitikk…men han XX på det sosialistiske partiet han er helt konge…vi taper alltid debatter mot han…vi legger inn et skikkelig bud på han…tilby eventuelt en trade i tillegg…feks en pensjonist- og 2 ungdomspolitikere i tillegg…”

Hva skjer så når overgangen er i orden? Går han rett inn på “laget”? Bildetaking med det nye partiprogrammet? Pressekonferanse… “Jada, jeg var mot eiendomsskatt før men etter overgangen så er jeg helt klart for”… Må den nyanskaffede forandre alle syn han har og gå inn i debatten med synet til det partiet han nå tilhører? Litt som en fotballspiller som var konge på 4-4-2 som blir handlet inn til et lag som spiller 4-3-3…det er bare å tilpasse seg og gi jernet…

Eller fungerer det ikke sånn…?

Er norsk politikk så lik at politikeren egentlig bare kan jabbe ivei uten at vi sånn sett skjønner at han har blitt tradet til et annet parti..?

#politikk #overgang #parti #valg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg