Kjære Hønefoss- og Ringerikinger, vi har et problem!

Byen vår er stappet med biler. Vi må lære oss å kjøre rundt.

I disse dager så skjer noe jeg nærmest ser på som positivt for oss alle, nemlig tvungen læring i å faktisk kjøre rundt byen for å komme seg dit man skal. Krysset ved gamle Ford stenges (for dere som ikke vet hvor det er så er det i by-enden av rådhusbrua) i en tid for å grave og gjøre klar til en lenge etterlengtet rundkjøring i dette krysset. Dette betyr at man nå altså ikke kan kjøre gjennom sentrum hvis man skal fra dalsbråten til hønengaten, du må kjøre rundt, du må benytte deg av E16 eller veien om Klækken.

Kjære politikere, Ringerike Kommune og Statens Vegvesen: Kan vi ikke nå smi mens jernet er varmt? Kan vi ikke få satt opp noen skilter som informerer slik at når denne tvungne læringen er over og ny rundkjøring er på plass så slipper vi å på nytt begynne å stappe sentrum full med biler hver skapte dag?

Kanskje vi kunne lære opp noen av de som kanskje av uvitenhet sitter i stampe gjennom byen hver dag? Kanskje vi kunne få forandret kjøremønster på hverfall noen? Jeg nekter å tro at alle de som hver eneste dag sitter i kø gjennom Hønefoss sentrum faktisk må det…jeg tror det er latskap og til tider dumskap på veldig mange.

Hva med et skilt før Hønenkrysset som sier avkjøring til: Jevnaker, Åsbygda, Klækken, Haugsbygd, Vesterntangen, Holttangen, Hønefoss nord, Hønefoss øst.

Hva med et skilt i god tid før avkjøring sykehus som sier : Følg E16 for Tolpinrud, Veienmoen, Høyby, Follum, Rabba, Ullerål, Haldenjordet, Hønefoss nord, Hønefoss vest.

Avkjøringen ved sykehuset fra E16 har da et skilt som sier: Hønefoss sentrum, Hønefoss stadion, Eikli, Schjongstangen, Hønefoss syd.

På samme måte som jeg nå har beskrevet skilting for bilister som kommer fra Oslosiden av byen må det da også skiltes skikkelig for de som kommer sydfra. Man kunne jo og tenke seg elektronisk skilting som forteller kø-tid gjennom sentrum ved de samme skilt men det tror jeg det er null økonomi til. MEN, en liten skilt-utgift for å styre trafikk utenom sentrum tror jeg kommunen og politikerne sammen med Statens Vegvesen finner penger til.

Tenk om vi kunne fått til at hvertfall 30-40% av alle bilene som i dag banker i kø heller begynner kjøre rundt og så ned/inn til den bydelen de skal til.

Oppfordringen må jo også gå til Ringerike Kommune, Rådmann, Teknisk Tjeneste, Kommuneplanleggere, Statens Vegvesen, politikere og alle andre som har myndighet og posisjoner her i kommunen om å tillegge vekt på tilfartsårer. En god vei rundt byen er verdt null om tilfarten dit man skal er dårlig.

#Ringerike #Hønefoss #Trafikk #Kø #miljø #opplysning #læring

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg