Er alt som skjer guds vilje?

Eller er det ikke? Hjelp meg å forstå..

I den siste tiden har det vært mye skriverier i pressen om en Krf ordførerkandidat som ikke vil svare på spørsmål om homofili. For en liten stund siden var det masse støy rundt en kristen leder angående uttalelser rundt Utøya..

Grunnen til at jeg tar det opp er rett og slett fordi jeg ga en kommentar på dette med kristendom et sted og samtidig leste en mengde andre… Og for å være helt ærlig.. Dette med kristendom og kristne er en ganske snodig affære…

Er det, eller er det ikke, sånn at om du er en skikkelig kristen så mener du at alt er guds vilje…og at det dermed er sånn at du egentlig skal stå rak i ryggen og forsvare alt som skjer med det er guds vilje?

Eller er det ikke sånn? Kan noen forklare?

På meg virker det nemlig slik at kristendommen brukes for det den er verdt når det passer seg sånn…og vice versa..

Hvis det er sånn at kristendommen er modernisert (som det jo virker som til tider), hvorfor er det da fortsatt sånn at for eksempel denne ordføreren ikke vil svare? Vil hun ikke fordi hun ikke vil tape velgere? Går hun ikke da litt på kant med en eller annen bestemmelse? Svikter hun ikke da egentlig et eller annet “bud”.. Hvis kirken er modernisert, hvorfor sier ikke alle prester til alle sine medlemmer at “Nei, homofili er ikke synd”…slik at vi får det ut av veien? Burde vi ikke i 2015 være ferdige med sånne spørsmål? Eller sier prester en ting offentlig og noe helt annet i lukket rom?

Jeg har ikke noe problem med at mange har en tro. Jeg forstår at mange trenger en tro.

Jeg forstår bare ikke..

#tro #kristendom #prester #homofili

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg