Lørdagstanker om barn som har det vondt.

Vi må bli flinkere til å se…

Noen ganger setter tanker seg fast og de gnager og gnager.. Denne gangen er det tanken på de barna som lever under forhold vi ikke engang kan forestille oss, hjemme der de skulle vært trygge..

Opplevelser så grusomme at de ikke kan settes ord på.. Forårsaket av de menneskene som skulle behandlet dem som gull, som det viktigste i verden.. Vi tenker kanskje at de fleste har det godt hjemme innenfor husets fire trygge vegger, men det er jammen mye vi ikke ser og ikke vet.. Og er det godt vi ikke ser og ikke vet? Nei, egentlig ikke! For tenk om vi kunne ta dem ut av marerittet og gi dem er liv de fortjener.. Et godt liv!

I alle fall så godt som det er mulig å få det etter et liv med grusomhet.. For mange barn er nemlig ikke livet trygt og godt, selv om vi som ser det utenfra tror det.. Og kanskje de prøver å si fra uten at vi forstår det.. De har det så vondt at de ikke selv har sjans til å håndtere det..

De blir syke men vi ser det ikke.. Det er ikke alle barn som blir utagerende eller som viser at de har det vondt.. Vi tror de har det bra fordi foreldrene lar oss se det de vil vi skal se.. De menneskene disse barna skulle kunne støtte seg til, er faktisk blitt de som skaper den uutholdelige situasjonen.. De som utsetter dem for ting vi omtrent ikke hadde trodd hvis vi hørte det.. Vi må ikke lukke øynene for at mange flere barn enn vi tror har det sånn.. Og barn er så til de grader lojale at de aldri vil si fra med ord..

Vi må likevel tørre å tenke at det finnes, og vi må tørre å si fra.. Terskelen må bli mye lavere! Det er ikke alltid det åpenbare som er det skumle, men det vi ikke helt tror vi ser! Det er dette vi må åpne øynene for.. Selv om vi ikke vil se eller ikke vil tro det.. Noen ganger MÅ vi bare, og kanskje det er DU som hjelper et barn neste gang?

Barn er det fineste vi har og alle barn fortjener bare godt!

Takk Line!

#barn #voksne #liv #åpne #øynene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg