Hey suckers..!!!! Nå begynner salget!

Julaften er over. Store og små har (forhåpentligvis) opplevd en fortryllende julefeiring der de etter en middag som varte, for de, mye lenger enn en geografitime på skolen fikk stupe ned til gavene og så kanskje fikk akkurat det de ønsket seg. Papiret rives av fortere enn dongpapiret røyk av første gangen kjæresten sa “jeg er klar”..og gave etter gave beundres, vel i 7,3 sekunder, før hodet snus og store øyne bores inn i den største pakka og ordene “er den til meg?” kommer ved hver pakkeutvelgelse.

Første juledags morgen tilbringes så midt i hver sin haug med gaver med et skikkelig i-landsproblem..hvilken gave skal jeg leke med nå? og nå? og nå? Det er kanskje årets mest forvirrende og surrealistiske dag for alle under 11 år dette. Som mor og far er det jo da bare å huske hvem av slekta som kjøpte noe som A) trenger batterier og B) lager lyd.. Disse navnene havner så på “hevn-listen” for neste års julegaveinnkjøp.

Vi voksne vi er egentlig bare happy for at julaften gikk som vi håpet. Alle var glade og fornøyde og alle ble gode og mette. Første juledag blir som vanlig en dag man ikke gjør noenting annet enn å slappe av og mumse rester etter en samlende julebrunch sånn i 12-tiden..

Dette gjør vi hvert år vel vitende at om en dag eller to vil postkassa vår fylles opp med junkmail som med litt andre ord enn mine kun har ett eneste budskap å gi oss: “Hey suckers…nå begynner salget! Nå kan du få kjøpt det kameraet du kjøpte før julaften til 500,- til utrolige 199,- Nå kan du få kjøpt den tv’n du ga 4999,- den 19 desember for 1999,-“.

Salget begynte allerede julaften. Jeg så det nok.

Neste år skjer nok akkurat det samme igjen. Det er jo jul. Det hører liksom med. Tipper jo litt av sjarmen med gave-opppakking ville forsvunnet om hele pakkehaugen under treet bestod av gavekort slik at det kunne handles på salg i januar…

DOG:

En ting med julen 2015 var kokkos!!

Kjære matvarehandelsstanden i Norge. Til neste år setter jeg fryktelig pris på at dere gir F… i den priskrigen sånn at det går an å få tak i feks grøt uten å måtte kjøre til uggabugga. Jeg betaler heller det det koster for julemat enn å måtte figurere som skattejeger og MMA kjempe på butikken for å sikre meg den sedvanlige julematen.

Det var nesten så man forventet å bli stoppet av en mann med lang brun frakk utenfor butikken som lavmelt sa “julegrøt.. interessert i julegrøt.. jeg har masse.. Jeg kan skaffe julepølse og..” mens han åpnet frakken og viste posene med snarkokt risengrynsgrøt hengende innenfor.

Vel vel, alle dere som hamstret alt mulig. Går sikkert an å grille julepølse på skoleavslutningen i juni…

#jul #jul2015 #priskrig #handelsstand #julemat #mat

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg