Buuhuu, Dommeren ditt og dommeren datt…

Er vi blitt en gjeng med sutrepaver?

Det er tid for litt ettertanke på alle fronter for undertegnede. Da er det ikke til å unngå at jeg også streifer innom idretten og det som faktisk har blitt enda mer plagsomt enn før…nemlig sutringen over dommeravgjørelser.

Vi er jo vant til å se fotballspillere samles rundt dommeren og diskutere og gestikulere ved hver eneste lille avgjørelse samt at panelet i fotballekstra sitter og ser på reprise på reprise og fortsatt ikke blir enige om avgjørelsen var riktig eller ikke. Det som jo da bekymrer er at det har begynt å bli slik i hockeyen og. Det diskuteres og sutres og i hockeyextra ser man reprise på reprise og blir ikke enig.

Hvis man så er av de som ler da man ser reprise av situasjoner på fotballbanen og sier at “det er jo ikke rart dommeren ikke fikk med seg det” så kan man jo da tenke seg situasjoner som går 5-10 ganger så fort på et mye mindre område (dvs masse folk i veien) og så prøve å få med seg alt som skjer. Husk, dommerne har ikke slow-mo reprise-avspillings-mulighet der og da, de må dømme i nåtid. Det er nesten så det går noen sikringer i hodet mitt når jeg sier det jeg sier nå, men kanskje burde det bli litt mer som i håndballen.. Antydning til protest = utvisning. Det er ikke det at jeg vil ødelegge gleden til kranglefantene men jeg blir bekymret for rekrutteringen til dommergjerningen når jeg ser hvordan tilogmed barn snakker til dommere uten reaksjoner fra dommer, trener, lagledelse eller foreldre.

Sutringen i sosiale medier etter feks Get-kamper tar jo helt av til tider. Dommere gjør feil, deal with it.. Mange nok år med sånn det er nå så har vi ikke flere dommere å kjefte på for de gidder ikke mer. Dette er fritiden dems, det er ikke fulltids dommere som i NHL.

Jada, engasjement er viktig..men ikke ødelegg sporten ved å kjefte istykker rekrutteringen.

Legger ved noen linker til andre skriverier om idretten vår:

Det å være et lag.

Den lille gutten står og gråter.

Hvem er egentlig helten?

Når talentet er begrensende.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg