Nyttårsaften… Paradoksaften..

Så er dagen kommet, nyttårsaften, dagen da kalenderen bytter fra 2015 til 2016 og gjør oss pre-senile lett beinskjøre oldiser litt forvirra de neste 2-3 ukene da dato skal skrives.

Nyttårsaften er jo da den eneste dagen vi som bor i Norge får lov til å gjøre noe som er strengt forbudt resten av året…nemlig leke med fyrstikker.. Ikke før er julaften og et par fridager over før det må handles så de dypeste kroker av bankkontoen også tømmes… Fyrverkeri!!

Selvfølgelig har staten også her gått inn og sagt at skal vi ha det morro så skal vi jaggu måtte betale for det som vi må på alt annet mer morro enn dugnad på bedehuset eller plenklipping med neglesaks…så skal du ha noe fyrverkeri med mer futt enn de små kinaputta vi smugla fra Sverige før i tiden så er det å tusle til banken i romjulen og ta opp lån med pant i huset..

Paradokset denne dagen er jo at spesielt menn som ellers i året er så gjerrige at de går inn og ut av butikken 14 ganger istedenfor å betale for bæreposer faktisk går til en av lukene for fyrverkeriutsalg og handler så mye at de står fra klokka 23.30 til 01.30 og fyrer opp alt mulig rart. Sånn sett har jeg jo ikke noe mot det for da har vi noe å se på når gutta står og lager figurer i lufta med stjerneskuddene sine..

Jeg innrømmer at jeg i år har steppet opp og kjøpt en pakke med fyrverkeri.. Den kosta 299,- så jeg slapp å ta opp lån eller pante alle flaskene fra desember for å ha råd til den. Jeg gleder meg til å stå ute i gaten med kone, barn og gjester og delta hvertfall bittelitt på feiringen av inngang til et nytt år… Men det grommeste fyrverkeriet er det en annen på feltet som har.. Tror han sparer hele året jeg.

Og bortsett fra det…

Godt Nytt År alle sammen 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg