Byfornyelse og modernisering i Hønefoss

Innfallsmetoden lenge leve?

La meg ha det sagt med en gang; Jeg er ikke en byplanlegger, jeg har heller ikke noe reell oversikt over hverken gamle nedfelte reguleringer og eventuelle andre begrensninger man måtte støte på om man ønsker gjøre noe i denne byen. Jeg er kort og godt en relativt vanlig mannlig innbygger i Hønefoss på 45 år med meninger som kanskje noen finner kontroversielle og andre kanskje finner gode. Uansett kommer jeg i dette innlegget med min synsing..

Som en vanlig Hønefossing så kan man ikke annet enn å undre på hvem som egentlig bestemmer i denne byen? Er det politikerne med byråkrater og de kanalene…eller er det pengene…dvs investorpengene? Hvor er den totale planen for Hønefoss? Hvorfor, for å ta drosjene som et eksempel, kom det som julekvelden på kjerringa at drosjene trengte et sted å parkere/holde til da man beslutte å innvilge riving og nybygging på Brutorget? Hvorfor er det slik at det ett år er helt krise gjennom hele kommunen om man vil kappe ned to trær på Hvervenmoen mens det året etter kan sees at alt jevnes med jorda? Hvor er langtidsplan, forutsigbarhet og logikk?

Innbyggerne av Hønefoss har i blant annet Ringerikes Blad blitt oppfordret til å komme med innspill til referansegruppen for utvikling av Hønefoss. Jeg har ikke så mange innspill til den gruppen… Jeg har heller et spørsmål eller to til de som satte sammen gruppen?.. Hvor er de unge menneskene i referansegruppen? Hvor er representantene for de som skal bruke det som evt kommer frem av utvikling? Hvor er representantene for utelivet, altså de som skal drifte evt nyetableringer langs elven? Hvor var representanten for kultur og underholdning..dvs Bror 🙂

Nåvel, det er ikke til å stikke under en stol at Hønefoss har ett megaproblem å hanskes med og det er trafikk. Det bankes og kjøres gjennom byen til den store gullmedalje hele tiden. Jeg har selvsagt skrevet litt om hva jeg mener kan være en løsning på det KLIKK <—- og mener fortsatt at det er beste løsning å tvinge biler/trafikk rundt byen og så inn/ned dit du skal. Jeg mener tilogmed det går an å forby tungtransport gjennom byen og heller tvinge den rundt. Dette betinger jo at det investeres litt i veier og parkeringer.

Skal du så gjøre byen grønnere så kan ikke kommunen drive på som i dag. Skal du ha en by mer bilfri så må det være mulig å sette fra seg bilen og heller ta buss/bane. Hvis privatbilister må betale for parkering uansett, ja da kjører man så langt man kan og helst inn til døra.. Hvor er planen for sånne løsninger Kjell Børre og politikerkollegaer som styrer Ringerike? Hvor skal folk gjøre av bilen når byen skal bli grønnere? I tillegg til dette så må kollektiv/shuttletrafikk ikke være noe man på død og liv skal tjene penger på…det må rett og slett bare være noe som Hønefoss har for å få en mer sentrumsbilfri hverdag.

Jeg slenger meg også på et innlegg som var bak på Ring Blad i dag/går.. Benterud skole står ferdig i 2021 (2019 er en spøk).. hva skal da gjøres med Eikli  og Hønefoss skole? Hva er planene? Er planen å selge tomtene billig til en boliginvestor som vanlig? Er det forresten noen i kommunen som har sjekket om noen av disse skolene er fredet og ikke kan A) selges eller B) rives…

Jeg er og dundrende enig med hun som på tørre møkka ikke skjønner logikken i å eventuelt stenge av Norderhovsgaten formål gågate. Det må jo være noe der å gå til! Å bare sette av gaten til gågate fordi det er politisk korrekt å ha mest mulig gågate i et sentrum blir bare tull. Hva med å høre på de som driver forretninger og for en gangs skyld?

Hvor er den langsiktige politiske planen for utvikling av Hønefoss? Hvor er den røde tråden?

Er det egentlig riktig at det er investorer som sitter å setter agenda for Hønefoss sentrum? Klarer de å ha på den riktige “hatten” da forslag kommer inn eller blir det rask nedstemming av det som går på tvers av intern investeringspolitikk?

Hønefoss trenger en strukturert plan for tiden fremover. Kanskje burde flere få si sitt..og da mener jeg flere av de som kommer til å bruke byen..ikke de flere av de som kommer til å sitte på gamlehjemmet og skryte av hva de var med å vedta.

Takk for meg 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg