Latterlige miljø-Norge…

Lokalt og nasjonalt..

Det sirkulerer et bilde på Facebook om dagen som på mange måter illustrerer hvor gærent ut Norge i min mening har kommet i det å plassere skyld for forurensning. Bildet viser en 8+8 felts vei pakket med biler inn/ut av en eller annen storby i verden. Bildet er på ingen måte et ett-steds tilfelle, det er sånn det det er i dusinvis av storbyer i verden. Da blir det nesten latterlig å høre våre politikere si at vi i lille Norge skal redde verden med å kjøre litt mindre bil.

Enda mer latterlig er vissheten om at topp-politikerne i Norge bare for få år siden messet som rene buddha-munker om hvor fortreffelig det var med dieselbiler og derfor oppfordret alle til å bytte ut den gamle bensintralla med en ny miljøvennlig dieselbil. Nå messer arvtakerne, som da var prinsene i tåkefyrstenes rike, om at dette bare er vrøvl og mener at alle som fulgte oppfordringen dengang bare var skrotehuer og tullinger som skal blø i lommeboka helt til de igjen bytter bil.

Like latterlig er for meg de satser myndighetene sørger for at kollektivtilbudene må ha istedenfor å virkelig satse på buss/tog løsninger som holder mål for publikum og samtidig er så billig at publikum vil bruke de istedenfor privatbil. Nå er det jo slik at om jeg og min familie skal til Oslo en dag på kino så er det billigere å velge bilen+parkeringshus nær der vi skal kontra ta buss. Pappskallepolitikere tenker jo da at da må vi sette opp prisen på bommer, bensin, diesel etc istedenfor å velge den åpenbart beste løsning, nemlig å gjøre det attraktivt å ta buss ved å sette ned prisene gjennom miljø-sponsing til buss-selskapene feks.

Det mest latterlige er det som foregår i Oslo om dagen med Miljøpartiet De Grønne i spissen for Oslo Byråd. Der skal man altså sørge for kjøreforbud for dieselbiler på kommunale veier på dager da det er dårlig luft. Må alle på østlandet kjøpe seg en eller annen dings som måler dette da? Hvordan skal “alle” få med seg da det er forbud? Spør du meg er dette oppskriften på det totale kaos. Men man kan kanskje ikke vente annet fra noe med MDG i sentrum.

Med hele denne Oslo-saken og forbud kommunale veier osv så er det en ting jeg lurer på…og kanskje noen kan svare meg.. Kan egentlig Oslo Byråd pålegge Statens Vegvesen og Politiet å håndheve sånne lokale regler? Kan kommunestyret hvorsomhelst da lage slike lokale regler etter eget hode? Kan Ringerike kommune pålegge politiet her å bøtelegge alle som kjører Suv på kommunal vei etter klokka 20.00 på onsdager?

Nåvel. Det jeg ikke fatter med norske politikere er at de ikke ser ut til å fatte at det norske folk er dritt lei at svaret på alle utfordringer er å gjøre ting dyrere for å tvinge folk til å gjøre ting annerledes. Hva med å tenke nytt? Hva med å gjøre ting billigere slik at folk velger de beste løsninger? Hva med å ikke sitte på Stortinget å tro at alle utfordringer man ser i Oslo gjelder over hele landet? Hvis svaret på et spørsmål automatisk blir “vi lager en ny avgift” så er man allerede på ville veier og bare plusser på det som allerede er latterlig med den norske tilnærmingen til miljø.

Avslutningsvis… Skal man redusere norsk privatbilisme (som i det store og det hele ikke hjelper en dritt) så må myndigheter stille opp med fullgode alternative løsninger..

Det gjør de ikke i dag. Ergo: Vi kjører bil!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg