Omelett for dummies…!!

Knallgod og knall-lett!!

Her kommer oppskriften på en omelett selv far kan lage uten å vite 14 rare navn innenfor kokkeleringskunsten. Først og fremst, sett ovnen på 175 grader. Vask henda, drikk litt kaffe, be unga holde kjeft og så er vi igang…

Finn så frem:

En aluminiumsform eller en ildfast form. Drit i å smøre formene, det setter seg fast uansett..

8 egg. Jeg legger de gjerne i en bolle slik at de ikke ruller rundt på benken…hvis det ikke er plass til eggekartongen da. Men med kartongen der må du drive å telle samtidig som du knekker egg…og da kan det lett kludre seg til…var det 6 eller 7…faen..

Småretts-skinke, småretts-bacon, oppskjært pølse..etc.. Her er det bare fantasien som setter grenser.. Ja pluss det du har og ikke har i kjøleskapet selvsagt..

Oppskjært tomat og ost.. Igjen, prøv deg frem hvis du er eventyrlysten.. Jeg hadde fersk sopp i forrige gang, meget godt det og.

Knekk så alle eggene opp i et litermål, dæsj på med litt aromat og gressløk litt sånn som vist på bildet. (Dette er personlig preferanse og du lærer etter hvert). Pass på å gjøre dette riktig; Det å knekke egget ut på benken og hive skallet oppi litermålet blir det bare søl av…trust me!!

Visp så sammen til en flytende guffe, hell oppi en skvælp melk, rør litt til og tøm over i aluminiumsformen.

Hiv så oppi alt det oppskjærte og rør litt forsiktig rundt så det blander seg. På dette tidspunkt oppdaget jeg at formen min var litt for liten så jeg fulgte en påskeregel “det er ingen skam å bytte form” og hentet en større ildfast en.

Så var det bare å hive den i ovnen..eller ikke hive da, du må sette den forsiktig inn ellers renner det over.

Omeletten er ferdig når du kan stikke gaffelen i den og det ikke pipler opp egg.

Slik ser den da ut på tallerkenen.

Vel bekomme !!

Hvis du så også vil lese om mannlig hårfjerning i intime soner med Veet, om Kinobøller, om skamløse bursdagsforeldre, om Tigger-bløff, og mange flere innlegg så er det bare å trykke på Mine Topp 10

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg