Hei, jeg heter Jim og jeg er bil-nerd.

Jeg innrømmer det. Jeg er omtrent så bil-nerd som det går an å bli. For meg er bil et middel. Bil er ikke religion. Bil er ikke livet. Bil skal rett og slett frakte meg fra A til B uten nevneverdige problemer. Men det gjør jo ikke biler. Bil er frustrasjon. Bil koster penger. Bil er et stadig kilde til fosterstilling og tenners gnissel. Bil er for meg som overfloden var for Brødrene Dal, et uutforsket territorium.

Du kan forøvrig lese om en av mine opplevelser her: Miraklenes tid er ikke forbi!

Men verden er jo ikke så lett som man skulle håpe. Det er jo ikke sånn at bilen frakter meg fra A til B uten nevneverdige problemer. Det er jo sånn at bil er noe som går i stykker og det er da en sånn en som meg da drar på verksted at bilnerdheten slår til for fullt. For på verksted må jeg. Når det skjer noe med bil så begrenser jo min ekspertise seg til å konstatere at bilen ikke starter mer samt åpne panseret for å bekrefte for meg selv først og fremst at motoren fortsatt sitter der.

Det er jo så da han bak skranken legger ut om mansjetter, lenkearmer, stabilisatorstag, doble bærearmer, svingarm, universalledd, spiralfjærer, kaliper og varmgang i bremsene at en sånn som meg hører A) at det er noe galt med hyseflippen som sitter festet til grizzlegaffelen som igjen får olje fra lensetuten som skal sørge for at mansjettknappen sitter der den skal så ikke rallemikken skrubber i kaligrafien på bremseskiva…og B) Detta blir dyrt!

Det trenger ikke være en Anonyme Bil Nerder forening engang. Lager dere en forening blir jeg med, med fullt navn og bilde!

#bil #motor #penger #nerd

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg