Hvilken hviledag er det egentlig vi skal holde hellig?

Med vår og sommer i Norge kommer to snakkiser og debatter i tillegg til plagene mygg, veps, knott, brunsnegler samt stengt ølsalg klokka 18 på lørdager. Hvilke to snakker jeg om? Jo jeg snakker selvfølgelig om syklister i vegen samt plenklipping på søndager.

Syklistene føler jeg at jeg har skrevet nok om (det er bare å google…eller trykke på denne linken: Satans syklister og andre i trafikken ) så i dag tenkte jeg å skrive litt om dette med plenklipping på søndager..eller rettere sagt dette med å holde en hellig hviledag…eller var det å holde hviledagen hellig? Jeg vet egentlig ikke lenger..

Politikerne maser jo hele tiden om dette med søndagsstengte butikker. Ingen skal da behøve å jobbe på søndager. Vel, bortsett fra politi, brannvesen, helsevesenet, bensinstasjonsansatte, serviceyrker med vakttjenester, skift-yrker, sjåfører på all mulig kollektivtrafikk som bil, båt, buss, taxi, ferger, etc.. I tillegg må jo butikker som ligger på typiske turiststeder på ha oppe på søndager, Norge kan jo ikke virke helt molbo heller. Bortsett fra alle de nevnt over skal ingen behøve å jobbe på søndager. Vel, bortsett fra presten selvfølgelig, han jobber jo bare på søndager han. Et unntak er jo selvsagt politikerne selv i de siste 7-8 måneder før ethvert valg. Da er det jo viktig, så da er tydeligvis ikke hviledagen hellig lenger.

Søndagen er jo en dag da mange ser rødt på at naboer klipper plen og gjør annet hagearbeid. Jeg fatter bare ikke problemet. For meg er det mye mer plagsomt at noen fyrer opp klipperen klokka halv ni en ukedags kveld. Da skal unger nemlig sove. Hvis man bruker knotten littegranne så sjekker man at naboen ikke skal spise ute akkurat da du har tenkt å fyre treskverket på søndagen. Titter man over gjerdet og ser et middagsselskap på terrassen til naboen så får man tåle at hekken blir litt høyere, at bilen blir litt mer møkkete eller at plenen må gnages ned på et hakk høyere innstilling på klipperen.

Generelt sett så mener jeg det må være greit å ha et "vindu" fra 11-16 på søndager der hagearbeid er helt normalt.

Spørsmålet er jo kort og godt: Finnes det egentlig noen hviledag lenger? I min egen barndom så var det jo sånn at etter klokka 13.00 på lørdag så var det stopp for helgen. DA var det hviledag på søndag. Sånn er det jo ikke lenger. Vi jobber til forskjellige tider og dager alle sammen og har alle vår egen rytme. Jeg tror vi må legge bort dette med søndag og hvile og heller stole på:

Fornuft og folkeskikk..

Man kommer ganske langt med det i dette spørsmålet og mener nå jeg..

De 10 boligfeltbud!

Og sånn ellers:

Mine Topp10 mest leste innlegg!

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg