Den offentlige norske gapestokk!

Og du kan bare skylde på deg selv.

Gapestokken på torgene der tyver, svindlere og annet riffraff de på den tiden ikke bare straks hang til pynt i et tre eller gjorde ett hode kortere med en relativ skarp øks er borte. Du vet den tregreia der du sto med hode og armer fastspent i litt sånn gammeldags hoppstil, den er borte.

Gapestokken, den moderne versjonen er ikke borte, den lever i beste velgående. Vi er i høytiden for statens bruk av den moderne gapestokk nå faktisk.

Vi har sett de alle sammen.

Nå skulle man kanskje tro at jeg tenker på alle de folka som media avslører hvert eneste år. Ansikter vi ser flashe mot oss på forsiden av nettaviser og papiraviser. Men det er ikke det.

Neida..

Den offentlige norske gapestokk ser vi (og har sett ganske lenge) i disse dager på rasteplasser rundt omkring. Statens vegvesen, tolldirektoratet og politi har vært i sving. Det tyter til tider av biler, skiltklippede biler, på rasteplasser og andre plasser der det er plass.

Ikke tro jeg misliker det. Jeg synes det er bra at de som ikke har "sysakene i orden" skal lukes ut av trafikken. Det er og grunnen til at jeg misliker nett-varsling av disse kontrollene.

Det som overrasker meg til stadighet er alle firmabiler som står langs veiene med skilter avklippet. Hvorfor har ikke de dette i orden? Hvorfor hentes ikke disse bilene fortere enn du kan si Ibsens ripsbusker og andre buskvekster tre ganger skikkelig fort på bergensk?

Sånn sett er det jo bare bra med en norsk gapestokk. Så ser vi hvilke firmaer som er seriøse på alle punkter.

Det står nå en bil fra et skisenter på Geilo rett utenfor byen her… Ikke veldig bra reklame synes nå jeg..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg