Politikerne bløffer om arbeidsledighet..

Ikke la dere lure nå i året opp mot valg 2017.

Nok en gang begynner det å dra seg til mot ett nytt stortingsvalg og nok en gang har partiene begynt å børste støv av gamle lovnader og kampsaker som hentes frem hvert 4 år for å sanke litt ekstra stemmer. Dette gjøres samtidig som de hekter ned gamlingene fra krokene på veggen på loftet, de som virkelig kan valg, samt at de låser ut igjen de unge og fremadstormende politikerne fra burene i kjelleren der de har blitt holdt i ro og stille siden forrige valg…så de ikke skulle stelle i stand ugang eller love for mye. Som om det går an.

Les også : Ny politisk catch-frase, Eller noe i den duren!

I dag så jeg da en valg-promo-video der Jonas Gahr Støre står og forfekter AP’s evinnelige mantra: arbeid til alle..!!

Dette, kjære venner og lesere, er bløff.  Norge skal ikke og vil ikke ha 0% arbeidsledighet…men det tør jo politikerne ikke si. Det som jo dessverre skjer om alle kom seg i arbeid er jo at vi havner i en -for Norge- knusende lønns- og prisspiral som vil gå og gå helt inntil et eller annet marked ryker og vi havner ned der vi skal være igjen. Jeg har ikke det eksakte tallet….men en arbeidsledighet på 3-4% er vel omtrent det Norge skal og må ha.

Les også: Overgangsregler i politikk!

En lønns- og prisspiral fungerer altså slik at om alle har penger (i form av lønn) så blir etterspørselen etter varer og tjenester større og butikker etc kan sette opp prisen. Da krever jo arbeidstakere mer lønn for å ha råd til varene. Dette vil da gjenta seg og gjenta seg helt til prisen på varer og tjenester blir for høy sett opp imot for eksempel import/eksport. En viss arbeidsledighet hjelper altså til på å holde priser på varer og tjenester nede. Men tror dere at Jonas eller noen av de andre kommer til å innrømme at “arbeid til alle” bare er bløff? Dette er stemmesanking. Ikke la dere lure.

Les også. Politikere, Hvem tror dere at dere lurer?

Fortsatt god søndag til alle.

Ser du Frk Sawkins….jeg fulgte litt med i sos.øk på Handelsskolen

#politikk #politikere #valg17 #valg2017 #arbeid #penger #lønn

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg