Norges ishockeyforbund: Policy-utvisningene

De må vi få gjort noe med.

Først og fremst: Jeg er helt for at denne policy-utvisningsregelen finnes. Den skal og vil hjelpe barna å lære hva som er gangbart og ikke i sporten vår. Jeg er 99% enig i alt som står på policy-skjemaet.Men, og det er et stort men her…

Jeg mener oppriktig at "slashing" slik det fungerer nå ikke hører hjemme på denne listen. Det er altfor lett å bli utvist for slashing av litt urutinerte dommere og dermed få dårlige opplevelser helt uten grunn.

Jeg har selv sett dette ved flere anledninger nå. Spillere som kjemper om puck og så mener hoveddommer at det er slashing på en av spillerne. I går var det en av motstanders bedre spillere som fikk sin andre utvisning for slashing uten at det var noen farligheter av noe slag og dermed måtte forlate kampen. Tilogmed jeg som hjemmesupporter synes det er surt på vegne av spiller at kampen er over på grunn av en "bagatell". Det er greit å bli utvist, men resten av kamp er drøyt.

Jeg tenker jo at kanskje er det beste å innføre to nivåer av slashing-utvisning for klassene U16 og ned. Slashing og policy-slashing. Så må dommere bare informere om alvorlighetsgrad. Jeg skjønner at man skal lære at kølla er til å håndtere puck…men hva slags opplevelse får spillerne når reell kjemping om puck ender i garderoben bare fordi det ble litt lyd?

Det er forskjell på kjemping om puck og slag over hender/på kropp. Policy-regelen bør stå i stil med dette.

Jaja…det er nå min mening.

PS! Skriver ikke dette på vegne av eget barn, han står i mål og blir sjelden utvist.

PS! PS! Skulle noen såkalte ekspertkommentatorer fra tv lese dette: Det heter IKKE "slassing", det heter "slashing", altså med en sh-lyd og ikke med tynne s'er i uttalen.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg