Sorry, jeg klarer bare ikke tenke på sjakk som idrett.

Årets norske idrettsutøver skal igjen kåres og igjen er Magnus Carlsen et hett navn. Jeg må dessverre skuffe alle fans av Magnus Carlsen, men jeg synes ikke han hører hjemme på ei liste av idrettsutøvere. Han driver med brettspill. Han sitter putt stille og flytter brikker på et brett. Han triller ikke terning engang. Den eneste trimmen han får er da han flytter armen fra brett til klokka og tilbake. Det at man får et par tenkesvettedråper i panna og blir klam mellom rompeballene av all sittingen gjør det ikke til idrett.

Og forresten….

Oppvarming. Gjør man det i sjakk? Setter man seg ned og flytter en bonde frem og tilbake? A2-A4-A2.. A2-A3-A2-A4-A2… Flytter man andre brikker? Hesten, to frem og en til siden? Varmer man opp klokkebevegelsen? Okay, ti ganger frem og til siden, siste fem med bondeflytting imellom så er du klar…

Skader, får man skader i sjakk? "Ai ai ai… der gikk han i bakken…det ser ut som strekk på hjernen"…du hører jo ikke sånt når det spilles sjakk. Har noen noensinne hørt om en spiller som ikke spiller sjakk fordi han har sjakk-albue? Gnagsår på klokkefingertuppen? Forfall på grunn av øm høyre rompeball?

Treningssamling, høydetrening, driver man med sånt i sjakk? Reiser en sjakk-klubb til et hotell i syden et sted for å spille sjakk i varmen?

Jeg skal på ingen måte ta fra Magnus Carlsen og andre sjakkspillere at de er gode til å spille sjakk. Men er det idrett? Jeg synes ikke det. Det hjelper ikke at all verdens forbund sier noe annet.

Sorry…

Det er vel ingen overraskelse at jeg mener Zuccarello er den største. Mer overraskende er det kanskje at jeg har det norske syklister gjør høyt oppe på lista, men det er visstnok ikke stor idrett ifølge gruppa som nominerer. Helst skal man gjøre ett eller annet på ski….

#sjakk #sport #idrett #spill #brettspill #ishockey #2hockey #ski #langrenn #sykkel #alpint

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg