Fyrverkeribingo – med dødsfall og skader!

Det er den tiden på året igjen. Tiden da aviser fylles med en halvpart historier om tragiske skjebner på grunn av fyll og fyrverkeri, og en halvpart med fargeflotte reklamer for nettopp fyrverkerisalg.

På den ene siden får vi altså lese om familier som mistet alt i fjorårets feiring, som ikke hadde forsikring fordi mannen i huset "skulle bare", som akkurat hadde flyttet inn, som akkurat hadde mistet jobben, og som akkurat hadde fylt fryseren med mat for alt de hadde igjen av penger….ja og historier om dyr som blir redde selvsagt.

På den andre siden får vi som sagt reklamer i hue og rævva for fyrverkeri (ikke raketter) som tydeligvis håndlages av nette små utsøkte kinesere (det var jo de som fant opp kruttet var det ikke?) som lever et luksusliv resten av året. Fyrverkeriet som koster mer enn det mest utsøkte krydder og kjøtt du kan tenke deg selges i tidsrommet 27-31 desember hvert år og gir utsalgssteder så stor fortjeneste at hele butikken kan holdes stengt til ut i mars engang.

Men, som vanlig kommer det nok et etterspill av nyttårsaften i også som gir fyrverkerimotstandere vann på mølla. Dette må man jo kunne utnytte til noe tenkte jeg;

Her kommer fyrverkeribingo. Bli gjerne med, førstepremie er en kvartkilo kaffe og en melkesjokoladeplate. Jeg tipper følgende;

1 dødsfall. Ei jente får en rakett i hode fordi typen "skulle bare"

4 hus nedbrent. 3 pga fyrverkeri inne, 1 på grunn av glemte lysdekorasjoner.

12 øyeskader. De fleste på grunn av "lek".

1 tannskade. Skulle holde hyler med tenna.

8 fingerskader, 3 amputasjoner. De fleste på grunn av holding fyrverkeri, 1 på grunn av fyll og holde 0,8 kinaputt for lenge.

716 arresterte på grunn av fyll og fyrverkeri på åpen plass i storby.

Og til slutt:

3 svidde romper på grunn av oppfyring innsmuglede raketter fra rompesprekken.

Vant du?

#nyttår #nyttårsaften #fyrverkeri #raketter

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg