Norsk ishockey, utviklingen..?

Mye er sagt og diskutert etter "fadesen" til Norges U20 lag og nå etter mirakel-Danmark i junior-VM. Det nær sagt alle snakker om er "hva gjøres feil"… Det som vel kan slås fast er at det finnes ingen quick-fix på dette. Her må det lang og målrettet jobbing og satsing til. Det er mye man innad i hockeynorge er enige og uenige om, men hovedlinjene er vi vel enige om:

Vi vil ha et godt landslag.

For å få til et godt landslag så må vi ha en god Get-liga. En Get-liga som også skal eksportere spillere ut samt gi sultne unggutter muligheten til å vise seg frem.

For å få til en god Get-liga så må vi ha en god 1 divisjon. En 1 divisjon som skal fungere som springbrett til Get om man trener hardt nok.

For å få til en god 1 divisjon så må vi ha gode breddeklubber i div 2-3-4 (jada, vet at 2-div er prestasjon). Vi må også ha gode U18 og U20 serier, eller tørre tenke tanken på å ha U20 landslaget i 1 div?

For å få til gode breddeklubber så må det jobbes hardt i aldersbestemte klasser. Det er ikke nok å ha 3 lag som favner over alt fra 9-17 åringer.

For å ha lag i aldersbestemte klasser så må det jobbes hardt med rekruttering ute i klubbene. Kanskje må det jobbes smartere sammen med forbundet på dette og?

Så kan man spørre seg da hvor det gjøres riktig og hvor det gjøres feil? Er det bare forbundets skyld? Klubbene? Foreldrene? Spillerne? Media? Noen mener jo at et A-lag kommer av seg selv når rekrutteringen er god, mens andre igjen sverger til å ha et godt A-lag for å sikre rekruttering. Hvor ligger feilen når det står 60 barn på venteliste for å begynne med turn mens det knapt er barn på en skøyteskole?

Bør man sette ekstra krav til eliteklubbene hva gjelder rekruttering? Bør det være mulig å kun ha seniorlag? Bør alle eliteklubber skille elite og bredde slik at ingen lider økonomisk nød den ene eller andre veien? Hvor skal ressursene egentlig settes inn? På U10 eller på et Hawai-lag i 2 divisjon?

Jeg har blitt fortalt at sjakk-forbundet/spillerne ikke er medlem av Norges Idrettsforbund fordi de da kan gi f*** i barneidrettsbestemmelsene og arrangere turneringer med pokaler og liste helt ned i 7-årsalderen. I hockey er det jo tute-hockey og "alle skal spille likt og alle er vinnere" til de er 12-13 år. Det er jo ingen hindring i seg selv men i forhold til feks Sverige ligger man jo allerede da langt etter hva gjelder konkurranse etc.

Jeg mener personlig at Get og 1 div burde drives litt mer som "NHL" med hensyn til økonomi og drafting etc..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg