Man blir ikke født som et rasshøl!

Søndagstanker..

Det er mye snakk om den ene og den andre om dagen. Mye deles på Facebook og i andre sosiale medier. Jeg så akkurat nå en video som trigget et ønske om å skrive litt.

Tilbake til overskriften. Du blir ikke født som et rasshøl. Du blir ikke født som en rasist heller. Det samme gjelder mobbing, du blir ikke født som en mobber heller. Alt dette må læres. Hvem lærer det så bort? Jo det er jo i første omgang vi voksne, vi foreldre, vi i familie.

Alle barn som kommer til verden er uskyldige små vesener. Det er hva vi som foreldre, familie og samfunn putter inn i de som vil bestemme hva som kommer ut. Forer vi barna med stygge ord, tanker og handlinger, ja da kan vi vel ikke forvente noe annet enn at nok et rasshøl vokser opp. Om vi ikke gjør annet i barns oppvekst enn å uttrykke rasistiske ord og holdninger, ja da kan vi vel heller ikke forvente noe annet enn nok en voksen med de samme rasistiske holdninger. Hvis det er slik at vi snakker nedsettende om andre mennesker i hele barnets oppvekst så kan vi vel heller ikke forvente oss noe annet enn nok en oppvoksende mobber.

Håpet er jo at vi kan se mønsteret etter hvert. Håpet er at vi kan se at det er av oss barna lærer. Håpet er at vi tar oss en titt i speilet alle sammen og lærer selv først, og deretter går inn for å lære alle barn de riktige verdiene. Først da tror jeg vi har en sjanse.

God søndag 🙂

#søndag #mobbing #rasisme #rasshøl

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg