Ringerike Kommune: Økte kommunale avgifter OG eiendomsskatt?

Er vi ikke ute av Robek nå?

La gå, jeg innrømmer det, jeg har ikke satt meg 100% inn i absolutt alt rundt dette med kommuneøkonomi osv. Men, det jeg vet er at eiendomsskatt er et kommunalt anliggende og kommunen står fritt til å benytte seg av eiendomsskatt eller ikke.

Som man kan se her så får altså kommuner de største inntekter i form av skatt og tilskudd fra staten pr innbygger. I tillegg finnes øremerkede midler og noe annet. Dette burde jo være nok til å drifte kommunen men har ikke vært det for Ringerike Kommune.

Om jeg ikke husker feil så var det i fjor at avgifter for vann og kloakk ble skrudd i været her fordi man forbereder seg på at innbyggertallet i Ringerike skal nær sagt dobles. I og for seg greit nok at man tenker langsiktig, men Ringerike; Det bør være enten eller. Enten så øker dere avgift vann og kloakk ELLER så har vi eiendomsskatt. Spesielt nå som vi er ute av Robek bør kommunepolitikerne ta en ny titt på situasjonen.

Eiendomsskatt er forøvrig i mine øyne et vanvittig påfunn. Betale skatt for å ha kjøpt en bolig for allerede inntektsbeskattede penger. Skattede penger som kommunen allerede har mottatt fra staten over skatteseddelen. Det er forøvrig samme galskapen som årsavgift på bil, lisens bare for å ha en tv, etc.

Jeg vet at det ikke er kommunevalg i år, men det går an å ta grep uansett..

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg