Bløff om skattelette!

Rett og slett bløff fra politikerne, og nå sist fra Moksnes.

Noe av det verste jeg jeg ser, mht politikk etc, er overskrifter som det var her om dagen: Skattelette deg 100kr dagen, Skattelette rike 1600kr dagen. Av hva da? Hvordan er dette beregnet? Jeg skjønner jo at det skapes overskrifter for å få lesere, men at det ikke forklares/nyanseres er uforståelig.

Om 2 stk skal sammenlignes så må det gjøres i prosent. Man kan ikke sammenligne i kroner. Det blir feil. La oss tenke oss 2 menn som tjener henholdsvis 400 tusen og 700 tusen. Begge har det samme bunnfradrag osv og betaler sin inntektsskatt etter de tabeller staten har fastsatt. Så bestemmer staten at inntektsskatten skal settes ned 5%. Det betyr jo at han med 400 får 20 tusen i skattelette og han med 700 får 35 tusen i skattelette.

Urettferdig tenker kanskje noen, mye vil ha mer tenker andre.. Uansett er det slik det må være. Vi betaler skatt i prosent etter den inntekten vi har. Det er jo også da slik at han med 400 tusen betaler ca 140 tusen i skatt mens han med 700 tusen betaler ca 270 tusen i skatt. (veldig omtrentlig)

Tenk om man begynte å bestemme skattelettebeløpene isteden. Tenk om politikerne plutselig bestemte at "nå skal alle som jobber betale 200 tusen i skatt". Dette ville jo blitt julekvelden for de med høye inntekter og mareritt for de med lave inntekter. 200 tusen ville jo vært 50% skatt for han med 400 og bare 28% for han med 700 tusen. Dette ville jo alle funnet dypt urettferdig ikke sant.

Dette er grunnen til at vi må tenke oss om når politikere slenger rundt seg med tall. Ikke spis alt med en gang. Spør deg selv om du egentlig vet hva de snakker om, om de har forklart.

Jeg skulle ønske alle, og spesielt journalister, ville spørre politikerne de litt mer kritiske spørsmålene når de slenger ut tall på denne måten. Ikke la de slippe unna med halvsannheter.

Politikernes bløffing bør avsløres.

#politiker #politikere #skatt #inntekt #løgn #bløff

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg