Voldstrusler mot BV-ansatte. Er det spesielt smart?

Kan det noensinne føre til at du får igjen barnet du savner? Gjør det ikke alt bare verre? Graver man seg ikke bare enda mer ned i gørra?

Du skal vel være ganske så anti-nyheter om du ikke har fått med deg den siste tids oppslag om hva slags arbeidsforhold enkelte barnevernsansatte har. Hvordan de opplever å bli navngitt og truet. I tillegg til trusler mot egen person opplever de også trusler mot sin familie og egne barn.

Jeg skal på ingen måte prøve å forsvare de barnevernsansatte. Det finnes 100% garantert svin på skogen der også, akkurat som det finnes i alle andre lag av samfunnet vårt. De menneskene må vi bare som samfunn jobbe for å avsløre og få vekk fra så viktige stillinger. Når det er sagt:

Hvor lurt er det kjære mor og far, søsken, bestemor og bestefar, tante og onkel, venn og nabo, bekjent etc å sitte på nett, i Facebook-grupper, og true med vold, kidnapping og annen kriminell adferd? Hvor stor er sjansen for å få tilbakeført et barn til et miljø som tyr til sånne ekstreme trusler og eventuelle handlinger? Det er ikke vanskelig å skjønne at man blir dypt fortvilet, men vold? Hvilket storsamfunn vil reagere på trusler om det i en positiv måte? "Se her ja, Herr X har truet saksbehandleren med juling samt å kidnappe datteren, det vitner om karakter og rakrygget oppførsel, send barnet hans hjem med en gang".

Kan du se for deg et sånt scenario? Ikke? Ikke jeg heller.

Jeg klarer ikke se for meg noe annet enn at alle innenfor dette med barn og vern av barn gjør jobben sin i beste mening. De vil og skal verne barna. Ikke foreldrene. Ja, det gjøres feil. Ja, noen burde sikkert bytte jobb. Det er en prosess med konstant forbedringspotensiale. Er det noe jeg har lest og lært i de senere år så er det at: BV kom med tiltak for sent. BV satte inn tiltak for tidlig. BV satte inn tiltak der de ikke skulle. BV satte ikke inn tiltak der de skulle. BV satte inn feil tiltak. BV burde satt inn et annet tiltak. BV gjorde for lite. BV gjorde for mye. Listen er egentlig uendelig.

Hvis man som forelder føler seg uriktig behandlet så må man jo selvsagt gjøre noe. Men la være å sitte på sosiale medier og true med vold og andre tiltak. Jobb med saken. Det var helt sikkert en grunn til at man havnet oppi det man er i. Jobb med det. Ikke true med vold. Ikke la pårørende true for deg. Ikke la en bekjent sitte og øse ut trusler etc.. Det kommer tilbake til deg.

Vold løser ikke noe, det gjør det verre.

#barn #barnevern

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg