Stakeføre i slalombakken og behov for vannski i skisporet

Påske i april er føre-bingo hvert fall her på vestsida av Norge. Hadde jeg nå befunnet meg på vestsida av Ådal'n så hadde jeg smurt med brunt brennevin, hivi skia i peisen og lent meg godt tilbake. Men; Siden jeg ikke befinner meg der så smører jeg med duggis, lar skia ligge i takboksen og lener meg godt tilbake.

Skiføret i Eikedalen Skisenter er akkurat nå slik at du kjører med hekksprut fra skiene. Med mindre du har smurt med glatteste glideren, med oppdrift, så står skiene mer eller mindre børr fast i snøen.

Det har snødd og sluddet kram og kliss våt snø i et døgn, dvs at de som så mitt forrige innlegg fikk med seg bilder fra de 4-5 timene med knallvær så langt. Ungene i bakken kjører med dress, hjelm og armringer ifall de skulle bli stående i en dump. De mer drevne kjører water glide i bunnen sånn som vi har sett på YouTube.

Det finnes heldigvis ikke noe "krav" om ut ut på langrennsski her. Ikke en eneste person på hytta står opp før fugla fiser og insisterer på kakao og kvikklunch i sekken før en mil skal unnagjøres før frokost så snørr og tårer henger i barten så det ser ut som du har drevet med helt andre ting enn en koselig påsketur på ski.

I skrivende stund smelter snøen mer eller mindre samtidig som den treffer bakken. Snømannen utenfor krymper raskere enn "stæsjet" til mannfolka idet man hæler seg i 14 graders badevann på våren. Fordelen er at det dukker opp utemøbler og plattinger man ikke engang ante eksisterte.

Jeg har heldigvis næringsvett. Hytta er varm, duggisen kald, maten god og selskapet hyggelig. Det blir nok en fortsatt fin påske selvom jeg ikke får briljert i bakken med en 740 mcteasergrab med diggidido skru og en flipdrop med stødig landing på snowboardet jeg fant i boden.

Vet du egentlig ikke hvorfor du feirer påske? Det har jo jeg forklart: Påske, Lett forklart?

Det er en historie om han dærre som gikk på vannet og så daua til forskjellig tid på våren hvert eneste år..

Fortsatt god påske 🙂

#påske #påsketur #påskefjell #påskeferie #påskevær

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg