Sirkus er ikke det det engang var

..og spesielt ikke når undertegnede må i manesjen


Neida, det er ikke Dee Snider fra Twisted Sister som var på besøk i Hønefoss, det er undertegnede som ble plukket med for å være delaktig i et klovnenummer på sirkus i går.

La meg si det med en gang: Sirkus er ikke som det engang var. For en som meg som har vokst opp 200 meter fra “sirkusplassen” og derfor sett det meste av sirkus på midt 70 til midt 80 tall, så er ikke dette det samme. Ja, bevares, det var severdig og morsomt å oppleve igjen. Men jeg må nok innrømme at vi aldri ville betalt de prisene sirkuset krever for billettene når dette er det man får av valuta for grunkene.

Sirkus har ikke lenger dyr. Vel, joda, det var en hund og et par ponnier.. men elefanter, hester, etc var fraværende. Det er både bra og dumt på en gang, for sirkus, skikkelig sirkus, hadde skikkelige dyr.

Jeg vet ikke hvor mange av dere som kan skryte på dere å ha blitt sparket av en elefant, vel, det kan jeg. Det var nemlig sånn at dengang sirkus hadde skikkelige dyr så kunne man gå til dyrene i pausen. Det gjorde jo selvsagt vi. Jeg ble litt for nærgående og plukket på en elefant, som ble irritert, og vips, der spratt og rullet en 10-11 år gammel gutt bortover gresset. Spiste skyggelua mi gjorde den og..  jupp, det het skyggelue dengang 🙂

Nå handler sirkus mer om sjonglering og balanse, helt greit, men for en 70-tallsgutt er ikke det sirkus. Sirkus var stor flate med masse campingvogner, lastebiler, etc. Sirkus var å forsøke å få hjelpe til med oppsett av teltet for å få fribilletter til forestillingen. Sirkus var å snike seg inn hvis man ikke fikk penger til billett eller fribillett. Sirkus var noe helt eget, og da spesielt med tanke på dyrene.

Jeg skjønner og forstår at tidene med elefanter etc er borte. Dyrevernerne har gjort en god jobb der. Det er helt greit. Men det minsker gleden litt mht det å gå på sirkus. Blir nok en stund til neste gang.

#sirkus #underholdning #dyr #elefanter #hester #dyrevern

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg