Terror, igjen; Hvor skal det ende?

Jeg er så LEI meg for at det skjer så mye vondt i verden nå.. Alle disse angrepene i det som burde vært vår noenlunde gode trygge verden.

Jeg er så lei meg for at uskyldige mennesker skades og dør, mennesker som kun er ute for å kose seg og nyte livet… Å bli knivstukket, kjørt ned, eller sprengt i lufta – på restauranter, markeder, kjøpesentre, konserter, og ute i gata, er bare så totalt meningsløst! Hva har skjedd med mennesker som vil andre så vondt? Hvordan er egentlig livet deres, tankene deres og deres egne ønsker for verden og fremtiden? Hvorfor ser de på dette som greit å gjøre? Hvordan er de ønsker at verden skal bli? Og ja, jeg vet at det finnes svar på disse spørsmålene, men jeg som menneske med et hjerte som genuint bryr seg om andre, kan ikke for mitt bare liv forstå at andre virkelig ønsker disse tingene.

Det er for meg helt umulig å sette meg inn i en sånn tankegang rett og slett.


Jeg er så lei meg for at vi blir redde for å reise og oppleve, i redsel for å havne i sånne angrep.. Selv om vi sier det ikke skal hindre oss er det umulig å ikke la seg påvirke.. Jeg er lei meg for at det finnes så mange mennesker som vil andre så vondt.. Jeg er så lei meg for at vi ender opp med å dømme hverandre enda mer ut fra religion, hudfarge, utseende og rase, fordi NOEN “få” ønsker å begå disse handlingene.. Skule på hverandre og være redde hverandre..
Ikke minst er jeg skremt over at de ekstreme får det til gang etter gang.. Hvordan skal dette egentlig gå i lengden hvis det bare fortsetter? Hvordan i alle dager kommer verden til å bli? HVEM skal stoppe dem?


Jeg orker ikke bli sint en gang, jeg er bare skikkelig skikkelig lei meg..

Det synes som om mange sidestiller muslimer og terror. Det er på ingen måte riktig. Jeg kjenner mange muslimer som på ingen måte er hverken ekstreme eller terrorister, men som likefullt har sin tro fra koranen og som likevel er tilpasset vårt demokrati og samfunn. Disse menneskene er helt uenige i hvordan ekstremistene tolker koranen. (det skjer det samme i kristendommen). Blant annet kvinnesynet tolkes veldig ulikt. Mine venner sier at koranen opphøyer kvinnen, det er hun som er mor og skal hylles og tas vare på. De sier at det er forbudt å drepe, både mennesker og dyr – også dette i følge koranen. Så jeg lurer jo fortsatt på hvorfor noen klarer å leve helt normalt som muslimer med bakgrunn i koranen, mens andre velger å være ekstreme med alt det innebærer.

Jeg lurer også dessverre på hvor det smeller neste gang, og når?

(det meste av denne teksten er skrevet av kona, men er som om jeg skulle sagt det selv)

#terror #mennesker #verden #London #Manchester #Kabul #Paris #Brüssel #Stockholm #muslimer #kristne #religion

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg