Vi trenger det offentlige OG det private!

Rett og slett for å tøyle det offentlige monopol.

Det er valgår igjen og selvsagt er en av kampsakene til venstresiden i norsk politikk å fjerne de private aktørene på markedet innenfor helse og omsorg spesielt. Barnehager, sykehus og gamlehjem, alt vil de skal være offentlig eller i det minste være regulert til en null-profiitt-bransje.

Nå viser det seg i en ny undersøkelse at de private driver både biligere og bedre enn det offentlige, og samtidig tjener penger på dette.

Det finnes en grunn til dette, vel det finnes sikkert mange grunner til dette, men min påstand er at det offentlige mer og mer bare sløves ned. Det er ingen reelle krav der til kundetilfredshet. For eksempel: I det øyeblikk du går inn døra til legen. med statlig avtale, så vet han at penga kommer. Resultatet av besøket er uvesentlig. Joda, du kan bli sur og bytte lege, men det blir bare å bytte mottaker av statlige penger. Nå som det tilnærmet er full barnehagedekning så må de private “jobbe for penga” ellers flytter man bare ungen til et annet sted. Det er ikke bare å surre avgårde, for private aktører får tilskudd pr barn de har, ikke for hvor mange de egentlig har plass til.

Hvor mange der ute vil egentlig tilbake til lange ventelister etc for å få barnehageplass? Sykehjemsplass? Plass på gamlehjem? Hvor mange vil egentlig tilbake til at hjemmeværende eldre ikke vet hvem hjemmehjelp som kommer? Har politikerne egentlig spurt folket om akkurat disse tingene eller er det bare økonomi som teller?

Har Rødt-Moxnes spurt en hjemmeværende eldre : “Du bryr deg vel ikke om det er Ulla, Berit, Oscar, Peder, Line, Astrid, Ahmed, Abdulla eller Joar som kommer og dusjer deg du vel?”….

Jeg tror det er sunt at vi har private aktører i markedet som er med på å heve kravene til det offentlig litt og litt. Barn, helse og omsorg er viktige saker… da skal man ikke bare ta penga for gitt, man skal jobbe litt for de.

Neida, dette gjelder selvsagt ikke alle offentlige instanser eller alle offentlige ansatte.

#skole #barnehage #omsorg #gamlehjem #hjemmehjelp #private #offentlige

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg