Sydentur i fellesferien: Kun for eliten?

Så er vi der igjen da, ferien, skoleferien, fellesferien.

Nettaviser, og blogger, renner over av triste historier om barn som ikke får dra på ferie samt innlegg på innlegg om hvor kult det kan være med hjemmeferie.

Dessverre er det slik at du trenger ikke tilhøre "de fattige" for ikke å ha råd til sydenferie på sommeren. Det norske systemet har gitt reiseselskaper fribillett til ågerpriser i de 5-6 ukene de fleste arbeidende voksne har ferie på sommeren. Forsøker du å reise i fellesferien, som er mitt eneste alternativ, må du pantsette huset og bilen for å kunne reise.

Det er ikke det skvett rart at foreldre ønsker ta barn ut av skolen i forkant eller etterkant av ferien, for prisforskjellene er enorme. En reise du får til 20 tusen normalt økes plutselig til rundt 50 tusen i de ukene.

De norske regjeringer som har regjert siden chartertur ble en del av det norske språk må alle ta sin del av ansvaret for galskapen. Det blir bare verre og verre og. Fraværsgrenser gjør det snart plent umulig for "vanlige" folk å reise noe sted annet enn i fellesferien.

Fellesferien = DYRT !!

Etter hvert blir nok oppstart skole etter ferie startet opp med "skriv en stil om hvor dere ikke hadde råd til å reise i år" istedenfor slik det burde vært.

Jada, det er fint med hjemmeferie, men det er liksom ikke samme svungen for barna å fortelle om daglige turer på den lokale stranda som det er å fortelle om is, basseng, Lollo og Bernie.

Men, sånn er det blitt..

Dessverre..

#ferie #sommer #fattige #rike #fellesferie

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg