6 år og 1 dag; Er noe blitt bedre?

Har Utøya forandret noe?

I skrivende stund er det altså 6 år og 1 dag siden de aller fleste av oss satt i stuene våre og fulgte med på sendinger om Oslo og Utøya. En vanvittig tragedie fant sted og det viste seg at Norge på ingen måte var forberedt på noe slikt.

Før jeg går videre ønsker jeg å understreke følgende: Det at Norge ikke var forberedt på det som skjedde var ikke de rødgrønnes feil fordi de satt i regjering akkurat da. Skylden for at Norge ikke var i nærheten av forberedt på at noe slikt skjedde må ALLE politikere være med på å ta. Det er Stortinget som til enhver tid setter standarden, og jeg sier som en forsvarstopp sa rett etter tragedien: Norge har det Forsvaret/politiet Norge vil betale for.

Hva har så skjedd på 6 år og 1 dag? Ville den samme situasjonen medført samme tragiske utfall i dag? Sett at det nok en gang var en drapsmann løs på en øy full av ungdommer, ville han blitt stoppet fortere?

Har kommunikasjonssystemer blitt bedre? Har varslingssystemer blitt bedre? Har overvåkning av mulige terrorister blitt bedre? Har beredskapen blitt styrket og bedre? Har de fått mer ressurser i form av mannskap og penger? Har man laget samarbeid med Forsvarets elite? Har politiet nå nok helikoptere? Har politiet nok flyvere til helikopterne slik at ikke ferieavvikling stopper utrykning?

Spørsmålene er mange og svarene på de er kompliserte til tider helt sikkert, men noen spørsmål er ikke vanskelige å innfri uavhengig av hvem som sitter i regjering. Igjen, det spiller ingen rolle hvem som sitter i regjering. De har alle vært med på å bygge beredskap ned, nå kan alle være med på å bygge opp. Dette vil det norske folk samme hva slags parti det stemmes på.

Det er vel slik for de fleste av oss antar jeg at vi gjerne vil ha myndighet fort på plass om noe skjer. Vi ønsker jo ikke måtte vente på at en som ligger på ei strand et sted må hentes for å få helikopter i lufta? Da må vi bruke penger på dette og ikke tenke budsjett, budsjett, budsjett..

Min oppfordring til politikerne: Det er valg i år. Vis de pårørende respekt nok til å ikke skape billige valgpoeng rundt dette temaet, snakk heller samme veien slik at dette nå kommer i orden. Det fortjener de pårørende og resten av Norge.

Del gjerne innlegget..

#Utøya #Politi #Forsvar #beredskap #helikopter #valg2017 #politikere #politikk #ap #høyre #frp #venstre #sv #sp #krf #mdg #rødt #tragedie #Breivik #Fjotolf #terror #drapsmann #råtneihelvete

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg