1 divisjon ishockey 2017-2018: Helgens kamper

Det er helg igjen og 1 divisjonsspillere og supportere  gjør seg nok en gang klar for en spennende helg med interessante oppgjør. Nidaros får besøk av Furuset, Tønsberg tar imot Comet, Hasle-Løren får Ringerike på besøk og Gjøvik som hadde spillefri forrige runde tar imot 1 divisjons tabelltopp Narvik.

Forrige runde ga resultater som både bekreftet og overrasket, og det går sikkert ikke annerledes denne runden. Men; jeg stiller meg “til høgg” igjen og går løs på denne runden og.

Hvilelaget denne runden er Grüner. Med tanke på skadesituasjonen der så er det sikkert velkomment.

Kampene er:

 

Nidaros – Furuset

Nidaros som tapte begge mot Narvik (klart på lørdag og i sudden på søndag) i forrige runde tar imot Furuset som klådde Comet i Halden på onsdag. Lørdag og søndag blir vel en ganske god pekepinn på hvor gode både Nidaros og Furuset egentlig er. Nidaros har til nå bare spilt mot topplaget og bunnlaget i divisjonen, og skal nå ut mot et Furusetlag som begynner finne formen og plukker poeng. Det blir spennende å se om Vuorijärvi, Wehn og Baar kan produsere nok til å stoppe Tveten, Hagen, Thorstensen og Moen fra å dra med seg masse poeng over Dovre.

Jeg tipper på 2 tette oppgjør og poengdeling 3+3 hvis Furuset ikke får for mye minutter.

 

Tønsberg – Comet

Et Tønsberglag som har hatt noen nesten-resultater får besøk av Comet som tapte 0-4 i andre halvdel av kampen mot Furuset på onsdag. Jeg tror at Tønsberg kan bite fra seg mot Comet om det defensive sitter og de kan kontre seg til poeng. Comet er sterke og kan sette massivt trykk om man ikke er aggressive og jager “med hodet”. Nøkkel er å ikke komme på etterskudd og dermed pådra seg hektinger etc som skaper undertallsituasjoner. Tønsberg får håpe på at Stadsvik, Persson og Ozollapa fortsetter poengfangsten og at ikke Klang er i det umulige hjørnet denne lørdagen.

Jeg tror nok at Comet drar i land seieren.

 

Hasle-Løren – Ringerike

Hasle-Løren med Csisar, Løvdahl og Forsberg i spissen tar imot ubeseirede Ringerike til kamp i Lørenhallen. Engesveen, Ryttar og Söderberg er virkelig i dytten for Ringerike og tenker nok fortsette dette. Hasle-Løren vant begge sine siste mot Tønsberg, dog med litt vanskeligheter hjemme. Ringerike vant greit borte mot Grüner og gruset de hjemme. Fellen for Ringerike nå er å tro at “dette går av seg selv” med 4 seire og 0 tap så langt. Tror at dette oppgjøret kan preges og eventuelt avgjøres av hvilket lag som klarer holde hodet relativt kaldt og ikke sitter for mye utvist.

Dog, jeg er patriot og tipper borteseier i denne.

 

Gjøvik – Narvik

Dette er vel rundens klareste om man ser på tabellen. Gjøvik med bare tap så langt (Comet og Nidaros) tar imot et Narvik-lag proppet av selvtillit, men kanskje med en tanke i bakhodet (jeg vet det nok, har vært der mange ganger selv) at to kamper mot bunnlaget blir en “walk in the park” og “hvor skal vi spise i kveld”. Gjøvik er et lag i læring som faktisk holdt både Comet og Nidaros ganske lenge før kreftene tok slutt og feil + mål kom. Det er, tror jeg, bare et tidsspørsmål før Gjøvik plukker poeng. Narvik virker veldig sterke denne sesongen, spenningen er å se om de klarer holde konsentrasjonen oppe og ikke gå i den sedvanlige undervurderingsfella.

Når det er sagt: Jeg tipper 6 poeng i bagasjen nordover på søndag.

God hockeyhelg alle sammen 🙂

 

Ny sending hockeypodden i dag. Må som alltid høres. Hockeypodden

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg