1 divisjon ishockey 2017-2018: 5 kamper denne helgen

Det er nesten helg igjen og lagene (og vi) gjør seg klare til nye harde kamper om poeng. Det tetter seg til i serien, og lag plukker poeng fra hverandre. Onsdagen var et ganske tydelig bevis på at har man ikke dagen eller slipper seg litt ned så er motstander over deg umiddelbart.

Først og fremst vil jeg gjerne oppklare noe med hensyn til “taklingen i Stavanger”. Mitt innlegg (HER) var på ingen måte noen rettferdiggjøring eller forherligelse av situasjonen om noen har klart å lese det ut av innlegget. Det var et forsøk på å se på situasjonen med objektive øyne for å se hvorfor det gikk så ille som det gjorde. Dommer har dømt, nå er det opp til DISU å fastsette hvor hard straff det skal bli (det var det jeg mente med min setning “Om det skal straffes hardt eller ikke det får andre avgjøre”)

Nåvel.. tilbake til 1 divisjon. Denne runden er det Narvik som hviler så kun en match på søndag.

 

Tønsberg – Nidaros

Plass nr 7 på tabell møter plass nr 6. Tønsberg beit godt fra seg i Halden på onsdag og fikk med seg ett poeng hjem derfra mens Nidaros tapte og vant mot Furuset på hjemmeis forrige runde. Tønsberg viser seg stadig å være et lag man må ta på alvor. Ser man bort fra hjemmeperiode nr 2 mot Comet så har de resterende 5 perioder vært helt innafor. Nidaros sliter med skader og har i tillegg sendt hjem en spiller. Stokvik var på banen søndag og havnet raskt i målprotokollen. Får Nidaros med seg han ned til østlandet?

Denne helgen kan fort være helgen der Tønsberg plukker sin første 3-poenger. Jeg kjører en 50/50 tipp og sier 3 poeng til hvert lag i dette dobbeltoppgjøret.

 

Comet – Ringerike

Toppoppgjøret denne runden. Tabelltoer Comet tar imot tabelltreer Ringerike. Normalt sett er disse oppgjørene tette, tøffe og fulle av dueller i 60+ minutter. Comet ønsker vel å vise at de er bedre enn sudden mot Tønsberg mens Ringerike på sin side vel føler de rotet bort en seier på hjemmebane mot Hasle-Løren. Dette blir en “batalje” som fortjener masse folk på tribunen. Denne bortekampen skal jeg faktisk også på (om ikke noe uforutsett skjer). Litt godis osv først og så match på vei hjem.

Jeg tror (og håper) at Ringerike er back on track til denne kampen og vinner borte mot Comet.

 

Hasle-Løren – Grüner

Nok et Oslo-derby. Hasle-Løren på 4 plass tar imot Grüner på 8 plass. Tabellmessig burde jo dette være enkel skuring for Hasle, men så er det dette med Oslo-rivaler da. Grüner har slitt med skader, kanskje har de noen tilbake. Synes også å ha fått med med at Grüner fikk seg ny målvakt i løpet av uken som gikk. Det blir nok uansett en tett match der lagene (og dommerne) må være på tå-hev gjennom hele oppgjøret.

Jeg tror nok at Hasle-Løren vinner hjemme.

 

Gjøvik – Furuset

Gjøvik på 9 plass tar imot Furuset på 5 plass. Gjøvik som på sin side vant og tapte mot lederlaget Narvik i forrige runde møter Furuset som vant og tapte mot Nidaros. Gjøvikseieren mot Narvik viser at allerede er mange steg tatt for Gjøvik under ledelse av Bärnhielm. Det handler mye om “ork” for Gjøvik. Holder de i 60 minutter så kan de plukke poeng fra alle lag. Furuset på sin side har mer enn godt nok mannskap til å plukke alle 3 poengene i Fjellhallen om de holder seg på isen og ikke i boksen på andre siden.

Jeg tipper sudden og seier Furuset.

 

Legg meg gjerne til på FB, insta: jimgall , snap: Jimbo-33

 

#ishockey #hockey #2hockey

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg