Ishockeypraten: Andrea Dalen

Andrea Dalen.

Andrea har spilt for følgende klubber: Ringerike Panthers, Vålerenga, Linköping, University of North Dakota. Nåværende klubb er Djurgården. Andrea har vunnet ikke mindre enn 3 Gullpucker (2012/2013, 2015/2016, 2016/2017). Hun har spilt 54 landskamper. Hun har 1 NM gull og 1 NM sølv med Vålerenga damer og 1 SM gull med Djurgården. Det er veldig hyggelig at Andrea tok seg tid til ishockeypraten 🙂

Hvor gammel var du da du begynte spille og i hvilken klubb? 

Gikk vel på skøyter når jeg var 3 tror jeg, og begynte på hockeyskolen i Ringerike Panthers noen år etter.

 

Drev du med andre idretter samtidig?

Har spilt fotball, golf, dans og svømming

 

Hvor gammel var du da du valgte å kjøre skikkelig på med ishockeyen?

Spilte fotball og hockey til jeg var 16 og valgte flytte til Sverige og fullføre 2 og 3 klasse på videregående på deres hockeygymnasium. Det var vel da jeg måtte velge sport helt og da ble det fullt kjør med hockey.

 

Finnes det noen som helst slags grunn til at ikke gutter og jenter skal begynne med ishockey?

Nei. Tvert imot. 

 

Hva vil du si til bekymrede småbarnsforeldre mht «bøllesporten» ishockey?

Hehe ja det er jo en tøff sport, men er så mye mer enn en bøllesport. Hockey handler om å jobbe med andre mennesker for å oppnå et felles mål. Man lærer seg å samarbeide, takle motgang og medgang. Hockey er en tøff sport og man lærer seg å tåle mye, men samtidig stå opp for seg selv og andre.

 

Som Hønefossing: hva tenker du om hallen på Ringerike?

Den har sin egen sjarm. Er ikke den fineste hallen jeg har vært i, men som barn og ungdomsspiller trivdes jeg veldig godt. Var vel mitt andre hjem så kan ikke annet en å like den. Liker veldig godt hard is så da passer det bra at det er kaldt der inne, for som som spiller i hvertfall. Når det er sagt tror jeg en investering i å oppgradere treningsrommet hadde vært positivt. 

 

Hva tenker du om hall-situasjonen sånn generelt i Norge nå?

Finns veldig få haller. Skulle gjerne sett at det ble flere sånn at det finns mer istider.

 

Hvorfor går det gærent økonomisk titt og ofte med klubber i de 2 øverste divisjonene?

Det er jeg usikker på. Har ikke satt meg inn i dette eller følgt med veldig mye. Men det handler jo om å fordele de pengene man har og ikke satse alt på 1 år om man vi ha langsiktig stabil økonomi. Samtidig er det veldig mye sponsor penger som driver klubber så det er viktig med markedsføring for å få sponsorer til å være med og tro på det som gjøres.

 

Satses det nok på kvinnehockeyen?

Nei, det gjør det ikke. Er en grunn til at mange norske hockeyspillere velger å dra til utlandet i tidlig alder. 

 

Hva tenker du kunne gjøres?

Tror det beste er om man starter med satsning i tidlig alder. Må få flere jenter til å spille hockey og et tilbud til flere gjennom hele karrieren. Sverige ligger langt foran og har mange topplag som støtter kvinnelaget i klubben. Både sponsorer og klubber samt forbundet er mer støttende og vil satse på kvinnehockey også. 

 

Hvilke av de store byene i Norge bør opp i ringa og bli en del av Get? 

Tromsø, hadde vært kult med et lag fra Nord-Norge. Og Trondheim, de har jo vært i toppen i mange år så på tide at de tar steget opp og etablerer seg igjen.

 

Har du sett noe særlig 1 divisjon de siste sesongene? Hva tenker du om utviklingen?

Går sakte men sikkert framover! Er ett steg opp til Get nivå enda, men sånn er det jo alle steder. Bedre hockey er det også enn for noen år siden. Finere spill og mer fart. Mange sliter fortsatt økonomisk og det er synd at det er et hinder når det snakkes om å ta en Get plass for noen lag.

 

Til slutt:

 

Hvem vinner serien Get i år? Bøtta? 1-divisjon?

Frisk tar «the double», serien og bøtta. Mye revansje fra i fjor og har vist seg sterke i begynnelsen av sesongen. Ringerike vinner 1 divisjon. 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg